Reis på vintur til Sør-Afrika

Hva med å legge påskeferien til Sør-Afrika, som en skikkelig vintur til Kapprovinsen og områdene rundt Cape Town. Og kanskje inkludere noen ekstra dager for å oppleve andre sider av dette spennende landet, nemlig dyrelivet.
Redaksjonen
10 Desember 1998 - 17:24

Reisebyrået Ask Mr. Nilsson AS i Oslo har gjennom sine samarbeidspartner i Sør-Afrika skreddersydd en spesialtur for vininteresserte, som du inviteres til å være med på. Påsken er valgt som reisetidspunkt fordi det er på den tiden av året at vinhøsten normalt finner sted.
 
Sør-Afrikas vinmarker ligger for en stor del i områdene rundt Cape Town. De mest kjente districts er Stellenbosch og Paarl. Paarl er en malerisk by ca. 50 km nordøst for Cape Town. Her ligger blant andre hovedsetet for KWV, den kooperative organisasjonen, som har så stor betydning for sørafrikansk vinproduksjon og omsetning. Samtlige av disse stedene skal besøkes.
 
Nabodistriktet Stellenbosch er ved siden av å være en stor produsent av vin, også sete for det eneste universitet i landet hvor det undervises i druedyrking og vinproduksjon.
 
Sør-Afrika er en av verdens største vinproduserende land hva kvantum angår. Lik alle vinland av betydning, har Sør-Afrika en vinlov som deler det opp i områder, distrikter og underdistrikter, i Sør-Afrika kalt Regions, Districts og Wards. Denne inndelingen er helt parallell med hva vi for eksempel finner i Tyskland med Anbaugebiete, Bereiche og Grosslagen.
 
Etter at sanksjonene ble opphevet er Sør-Afrika igjen blitt gjenstand for stor interesse fra norske og skandinaviske reiselystne. Mange har benyttet muligheten til å oppleve dette utrolige vakre landet og gjort seg kjent med dets vennlige og gjestfrie befolkning. Nå kombineres altså denne muligheten med en stor vinopplevelse.
 
For de som har mulighet til å bli noen dager ekstra, er det lagt til rette en tilleggspakke der turen går til Sabi Sabi, på grensen til Krügerparken. Det er her det ville Afrika oppleves, vi kan love noen riktig spennende dager. Er du golfinteressert, er også mulighetene gode for å slå noen slag.
 
Her finner du flere opplysninger om vinturen til Sør-Afrika
 
Tekst Jan H. Amudnsen
10.01.99
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her