Reis på vintur til Sør-Afrika

Hva med å legge påskeferien til Sør-Afrika, som en skikkelig vintur til Kapprovinsen og områdene rundt Cape Town. Og kanskje inkludere noen ekstra dager for å oppleve andre sider av dette spennende landet, nemlig dyrelivet.
Redaksjonen
10 Desember 1998 - 17:24

Reisebyrået Ask Mr. Nilsson AS i Oslo har gjennom sine samarbeidspartner i Sør-Afrika skreddersydd en spesialtur for vininteresserte, som du inviteres til å være med på. Påsken er valgt som reisetidspunkt fordi det er på den tiden av året at vinhøsten normalt finner sted.
 
Sør-Afrikas vinmarker ligger for en stor del i områdene rundt Cape Town. De mest kjente districts er Stellenbosch og Paarl. Paarl er en malerisk by ca. 50 km nordøst for Cape Town. Her ligger blant andre hovedsetet for KWV, den kooperative organisasjonen, som har så stor betydning for sørafrikansk vinproduksjon og omsetning. Samtlige av disse stedene skal besøkes.
 
Nabodistriktet Stellenbosch er ved siden av å være en stor produsent av vin, også sete for det eneste universitet i landet hvor det undervises i druedyrking og vinproduksjon.
 
Sør-Afrika er en av verdens største vinproduserende land hva kvantum angår. Lik alle vinland av betydning, har Sør-Afrika en vinlov som deler det opp i områder, distrikter og underdistrikter, i Sør-Afrika kalt Regions, Districts og Wards. Denne inndelingen er helt parallell med hva vi for eksempel finner i Tyskland med Anbaugebiete, Bereiche og Grosslagen.
 
Etter at sanksjonene ble opphevet er Sør-Afrika igjen blitt gjenstand for stor interesse fra norske og skandinaviske reiselystne. Mange har benyttet muligheten til å oppleve dette utrolige vakre landet og gjort seg kjent med dets vennlige og gjestfrie befolkning. Nå kombineres altså denne muligheten med en stor vinopplevelse.
 
For de som har mulighet til å bli noen dager ekstra, er det lagt til rette en tilleggspakke der turen går til Sabi Sabi, på grensen til Krügerparken. Det er her det ville Afrika oppleves, vi kan love noen riktig spennende dager. Er du golfinteressert, er også mulighetene gode for å slå noen slag.
 
Her finner du flere opplysninger om vinturen til Sør-Afrika
 
Tekst Jan H. Amudnsen
10.01.99
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her