Er du av det forsiktige slaget, kan du holde litt tilbake på karripastaen. Men husk at ris og brød som tilbehør demper noe av krydderstyrken.
Dagens rett
Foto: (Matprat.no/Astrid Hals)
Med rød karripasta i oksegryta blir middagen både fargerik og smaksintens
Bare navnet bifff i rød karri - eller Red Curry Beef - varmer godt. Navnet gjenspeiler imidlertid fargen i større grad enn kraften. Men alt har med doseringen å gjøre.
11 November 2023 - 00:00
Biff i rød karri - Red curry beef
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i rause biter som brunes på høy varme i en stekepanne eller wok. Legg til side.
- Ha løk, fennikel og gulrøtter i pannen og brun disse lett sammen med ingefæren.
- Tilsett currypasta etter smak.
- Hell over kokosmelken, ha i limeblader og sitrongress.
- Kok opp og la det koke til det utskilles små røde prikker i sausen.
- Smak til med brunt sukker, salt og pepper.
- Tilsett brokkolien og bønnespirene helt mot slutten av koketiden slik at det fortsatt er litt tyggemotstand på disse ved servering.
- Ha i kjøttet til slutt, det skal ikke koke etter at kjøttet er kommet oppi.
- Finhakket koriander på toppen.
Tips: Jasminris er godt til, og evt. nanbrød.
Lyst på en annen gryterett så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 335.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Uten utvalg88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå