Re-naa på flyttefot

Re-naa på flyttefot

Stavangers første Michelinstjernerestaurant Re-naa flytter til nytt lokale på nyåret.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 08:40

- Etter ni års god drift i Breitorget er tiden moden for videre utvikling, sier Sven Erik Renaa og utdyper:  - Vi ønsker å utvikle RE-NAA videre, fornye oss, og absolutt ikke stå stille. Det betyr at vi lader om for å møte utviklingen og fremtiden blant de beste restaurantene i Europa. Vi endrer ikke på antall sitteplasser, men vi får større kjøkken, et nytt utviklings- og forskningskjøkken og en nydelig bar. Vi skal ta imot våre gjester på en enda bedre måte, og får nå mulighet til å heve den totale gjesteopplevelsen til et enda høyere nivå.  

Lokalet restauranten flytter inn i er det nye Eilert Smith Hotel som åpner i Nordbøgata 8, i en nyrenovert funkisbygning fra 1937. Bygget er opprinnelig tegnet av Stavangerarkitekten Eilert Smith.

Hotellfasaden.

- De store vindusflatene, den vakre funkisfasaden og utsikten til innseilingen var viktige punkter da vi bestemte oss for å flytte. Designet fra Arkitekt Trodahl var også fristende. De nye lokalene til RE-NAA blir spesialtilpasset for oss og vil gjøre det til en fryd å være gjest eller ansatt, forteller han og fortsetter:

- Det å flytte en restaurant som allerede har stjerne i Guide Michelin, er både litt skummelt og kan være risikabelt. Vi er på et nivå der vi blir målt hver dag på det vi gjør, men det gir meg nye muligheter til å videreutvikle min kreativitet og spontanitet – og både min kone Torill og jeg mener at neste skritt nå, etter ni år med restaurantene samlet under samme tak, er å skape nye opplevelser – ikke bare for våre gjester, men også for å videreutvikle oss selv og våre.

Renaa: Matbaren fortsetter i Breitorget som i dag, og en ny vinbar kommer Re-Naas  lokale i Breitorget.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her