Prisrekord for Veuve Clicquot fra havets bunn

Etter en budrunde mot den kjente amerikanske champagnesamleren Robert A. Rosania, gikk begge flaskene med 1800-tallschampagne fra skipsvraket i Østersjøen til en anonym kjøper fra Singapore.
20 Juni 2011 - 12:32

Auksjonen ble avholdt på Åland i regi av det amerikanske auksjonshuset Acker Merral and Condit, og samlet vinsamlere og champagne-entusiaster fra hele verden, skriver vinavisen.dk.

Veuve Clicquot-flasken ble til slutt solgt for 30.000 euro, cirka 235 000 kroner. Det gjør flasken til den dyreste fra champagnehuset noen sinne. I tillegg sikret den anonyme kjøperen seg en Juglar-flaske, som også ble funnet i vraket, for "bare" 24 000 euro (cirka 190 000 kroner).
Budene startet på 10 000 euro (78 000 kroner).

Eksperter hadde imidlertid forventet enda høyere priser for "vrakgodset".
- Jeg er litt overrasket over at budrunden ikke gikk høyere. Hvis vi hadde hatt spekulanter som bød over hverandre, så kunne prisen steget til værs, sier champagneekspert Richard Juhlin til Bloomberg.

Eksperter tror flaskene ble produsert en gang mellom 1780 og 1830, og at den var på vei til Tsar Nicholas av Russlands hoff da skipet gikk ned en gang mellom 1825 og 1830, skriver Reuters.

- Dette sender ut et tydelig budskap om at verdens eldste drikkbare champagne selges på Åland. Vi er veldig glade for det økonomiske overskuddet fra auksjonen, som skal gå til veldedige formål som miljøtiltak for vannkvaliteten i våre hav og marinøkologisk arbeide, sier avdelingssjef ved Åland landskapsregjering, Rainer Juslin.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her