Potetene kommer

Sommeren nærmer seg og med den årets første norske nypoteter. Og det er tema for Slow Food Oslos neste medlemsmøte som kjøres den 19. juni kl. 19.30 på Holmenkollen Restaurant.
Redaksjonen
19 Mai 2001 - 14:52

Årets nypoteter er alltid like kjærkomment. Denne junikvelden får du anledning til å smake de aller første norske potetene fra forskjellige vekststeder, så mange ulike som vi klarer å få tak i på det tidspunktet. Selv om 19. juni kan høres sent ut for nypoteter, er det ikke tilfellet i år da værgudene ikke har vært helt velvillig innstilt overfor potetbøndene før inntil nylig. Derfor trenger de fortsatt litt drahjelp for at vi skal kunne få nyte bredden den 19. Men vi skal ikke bare nøye oss med norske nypoteter. Franske luksuspoteter som Ratte og Rosvall er blitt mange matglade amatør- som proffkokkers yndlinger og vi vil selvsagt måle våre hjemlige varianter opp mot disse importerte superpotetene som koster opp imot 50 kroner kiloen.
 
Men poteter er temamessig en varm potet for mange. Alle har et forhold til poteter, og alle har meninger om poteter, og dessverre er mye av fokusen negativ. Poteter behandles bare litt bedre enn avfall av så vel bønder som distribusjonskanalene her til lands. Men noe er i ferd med å skje. Og hva det er vil Espen Gultvedt, potetansvarlig i Bama, fortelle oss mer om. Han arbeider for tiden med en serie spennende prosjekter som er midt i blinken for oss Slow Food'ere.

I tillegg til at du får smake poteter fra inn- og utland samt lære om utviklingen i pottit-Norge, får du også oppleve potetens fleskiblitet i kjøkkenet. Samlingen avsluttes derfor i god Slow Food-ånd rundt bordet hvor det tradisjonsrike tilbehøret denne gangen spiller 1. fiolin. Kokkene Morten Schakenda og Harald Osa er kjent for både høy råvarekunnskap og mye kreativitet så det er hevet over en hver tvil at både jordeplene og vi som er så heldig å få spise dem er i trygge hender. Det hele får du for den nette sum av kroner 550, inklusive vin.

Meld deg på her dette blir både lærerikt og smaksrikt. Og ta gjerne med deg flere venner. Pris for ikke-medlemmer (samboer/ektefelle betaler medlemspris) er kroner 650.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her