Polets gode julegave

Vinmonopolets julegave til folket er mange gode viner blant novembernyhetene. 11 hvite og 12 røde er meget gode eller gode kjøp. Still deg i køen så fort som mulig så sikrer du deg godbitene til julemiddagen. Apéritifs profesjonelle smakere har på ny test
Redaksjonen
05 Oktober 1998 - 22:35

Mange av vinene er godt egnet som følge til senhøstens gode middager. Julematen inkludert. Enten det er rakfisk, lutefisk, torsk eller kveite. Enn si svineribbe eller pinnekjøtt. Deilige dessertviner finner du også. Selv om de tre vi anbefaler er i det øvre prissjikt, er det utrolig hvor mye goodwill en god søt vin ved slutten av måltidet kan skape.
 
Nyhetene som var i salg fra og med 7. november 1998 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. I motsetning til det som er fast praksis for Apéritifs egne Testutvalger gjennomføres smakingene hos Vinmonopolet aldri blindt.
 
Produktene vurderes etter kvalitet i forhold til pris på en skala fra fem til en
Meget godt kjøp *****
Godt kjøp *****
Bra vin *****
Akseptabel vin *****
Bør unngås *****
 
Christer Berens og Remi Madsen er Apéritifs anmeldere når Vinmonopolet lanserer nyheter. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
HVITE & MUSSERENDE VINER
 
*****
Ch. de Malle 1990
Comtesse de Bournazel Sauternes Frankrike
13657 ASG kr 261,70 (1/2 fl.)
Parti
Engelstad
Gylden farge. Kraftig duft med god frukt (tropisk), eik, krydder og botrytis. Flott smak med fine nyanser. Sitter godt. God lengde. En meget harmonisk til desserter av frukt og/eller nøtter. Samt gåselever. God og moden nå men kan ligge 3-4 år (22.10.98). Serveringstemperatur: 8 grader.
 
***** ÷
Sancerre Comte Lafond 1997
Ladoucette Sancerre Frankrike
34524 Vectura kr 166,30
Testutvalg
Storm & Sønner
Strågul farge. Saftig nese med tydelig druepreg samt stikkelsbær og solbærblader. Smaken balanserer perfekt mot duften med fin eleganse og middels fyldighet. Sitter godt i munnen og har rene, fine syrer. En god matvin (allround) som er en smule for dyr. Deilig å drikke nå og kan ligge 2 år (22.10.98). Serveringstemperatur: 10 grader.
 
Moët & Chandon Premier Cru Brut
Moët & Chandon Champagne Frankrike
11492 VSD kr 270,00
Testutvalg
Leif H. Strøm
Lys strågul farge. Fin duft av modne epler, sitrus og mineraler. Fint anslag med elegant smak som er preget av god mineralskehet og flott mousse. Fin ettersmak som sitter godt i munnen. Kan lagres 1-2 år (22.10.98). Drikk som aperitiff eller til god sjømat. Eller hvorfor ikke til rakfisk (i moderne tilberedning). Serveringstemperatur: 10 grader.
 
Trittenheimer Altärchen Riesling Eiswein 1994
Weingut Hubertushof Mosel Tyskland
5159 Vectura kr 253,80 (1/2-fl.)
Testutvalg
Strag
Fin, gylden farge. Flott duft med mineraler, honning og tropisk frukt. Smaken følger opp duften. Elegant midtfase og rene syrer i ettersmaken gjør dette til en nydelig vin. Bør lagres 1-2 år til (22.10.98). Drikk til fruktdesserter og kaker. Serveringstemperatur: 8 grader.
 
**** +
Chablis Régnard 1996
Régnard Chablis Frankrike
34525 Vectura kr 151,20
Testutvalg
Storm & Sønner
Lys farge. Elegant og frisk duft med et rent chardonnaypreg og lett mineralskhet. Godt og fruktig anslag med flotte syrer (sitrus) som frisker fint opp. En del mineraler i ettersmaken. God å drikke nå. Kan lagres 2-3 år (22.10.98). En meget matvennlig vin til alt fra sjøen, til pasta, kylling og som aperitiff. Serveringstemperatur: 10 grader.
 
Ch. la Nerthe 1997
Ch. La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Frankrike
11506 Vectura kr 192,60
Testutvalg
Arcus
Strågul farge. God duft med masse frukt av tropisk opprinnelse, krydder og snev av eik. Fruktig anslag, myk smak, fin fedme og herlige aromaer i midtfasen. Fyldig vin med lang ettersmak av eik og krydder. Deilig å drikke nå men kan lagres 3-4 år (22.10.98). Server til kraftige fiskeretter, pasta og lyst kjøtt. Serveringstemperatur: 10 grader.
 
****
Lagar de Cervera Albariño 1996
Lagar de Fornelos Rias Baixas Spania
7588 Vectura kr 124,80
Testutvalg
Arcus
Fruktig duft med mineraler, tropisk frukt og krydder. Moden, frisk smak med den samme harmoni som mot nesen. Frisk med litt bitterhet i ettersmaken. Drikker best nå men kan spares i 1-2 år (22.10.98). Server til fine retter av fisk/skalldyr, pasta og ikke minst tapas. Serveringstemperatur: 9 grader.
 
**** ÷
Westhofener Bergkloster Rivaner 1997
Weingut Bergkloster Rheinhessen Tyskland
11508 Vectura kr 82,80
Testutvalg
Arcus Produkter
Gylden farge. Fruktig og elegant duft med herlig, saftig anslag og smak. God syresnert i smaken som frisker vinen opp. Halvtørr. Drikk nå (22.10.98) til fyldige fiskeretter og orientalsk mat. Prøv den til lutefisken (uten for mye bacon). Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
Ürziger Schwarzlay Riesling 1992
Saar-Mosel Winzersekt Mosel Tyskland
11512 Vectura kr 90,90
Testutvalg
Arcus Produkter
Strågul. Enkel, men ren og god duft av mineraler og petroleum samt snev av gule epler og sitrus. Friskt anslag, men virker noe slapp. Fin fruktighet gjennom hele smakskurven. Halvtørr. Drikk nå (22.10.98) til enkel asiatisk mat. Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
Gentil Hugel 1997
Hugel Alsace Frankrike
34533 Vectura kr 98,90
Testutvalg
Storm & Sønner
Fin krydret fruktighet i duften. Det samme preget gjenfinnes i smaken. Bra syrer og middels fylde. En godt laget vin som er best nå (22.10.98) til kraftige og krydrede fiskeretter. Prøv den til lutefisken. Serveringstemperatur: 9 grader.
 
Nottage Hill Chardonnay Brut
Thomas Hardy Australia
13647 VSD kr 105,00
Basisutvalg
Leif H. Strøm
Dyp strågul. Frisk, elegant duft av grønne epler og sitrus. Fin, fruktig smak med god mousse. Litt bitter ettersmak men god tørrhet. Drikk nå (22.10.98). Fin til aperitiffen. Eller til kanapéer basert på rakfisk. Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
*** +
Ch. de Pic 1997
Ch. de Pic Bordeaux Frankrike
11491 ASG kr 109,20
Testutvalg
Engelstad
Lys gylden farge. Fin, fruktig nese av solbærblader og stikkelsbær. Frisk smak men mangler noe fasthet. Gode syrer og middels fylde. God nå og kan lagres i 2 år (22.10.98). Serveres til alt av sjømat, lyst kjøtt og pastaretter. Serveringstemperatur: 9 grader.
 
Monasterio de las Viñas Moscatel
Coop. Viticola San Jose Cariñena Spania
11511 Vectura kr 151,60
Testutvalg
Arcus Produkter
Gylden farge. Kraftig muskatellduft med innslag av tropisk frukt. Ren frisk smak med fin sødme. Passer til desserter basert på frukt. Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
***
Cidre Grande Cuvée de la Forêt d''Othe
Bellot Frankrike
30448 kr 64,00
Testutvalg
Ciderimport
Gylden farge. Lett, frisk duft av epler og sitrus. God og frisk smak av frukt og epler. Ren og halvtørr. Kan brukes som en lavalkolholdig alternativ til aperitiffen eller kosestunden. Serveringstemperatur: 5-6 grader.
 
Diamant Pinot Blanc Réserve 1997
Pierre Sparr Alsace Frankrike
11493 VSD kr 116,00
Testutvalg
Leif H. Strøm
Litt utviklet fruktig nese. Flott smaksanslag med saftig fruktipreg, rund smak. Helhetlig vurdert er vinen litt lite spennende i forhold til prisen. Kan lagres i 1-2 år (22.10.98). Serveres til sjømat med god saus eller som aperitiff. Serveringstemperatur: 9 grader.
 
*** ÷
Fillaboa Albariño 1996
Granxa Fillaboa Rias Baixas Spania
30379 Vectura kr 130,80
Testutvalg
Gavin
Strågul farge. Moden frukt i duften. Ren smak men mangler spenst i finishen. Serveringstemperatur: 8 grader.
 
** +
Stowford Press Cider
H. Weston England
7936 Vectura kr 27,50
Testutvalg
Strag
Gylden farge. enkel duft av modne epler og gjær. Lett, frisk smak, halvtørr. Drikkes godt avkjølt. Serveringstemperatur: 5-6 grader.
 
* +
Cidre Artisanal Ville d''Ys
Les Celliers de la Ville d''Ys Frankrike
30447 kr 61,30
Testutvalg
Ciderimport
Gylden farge. Duft og smak er preget av modne, gule epler, enkel og tørr. Serveringstemperatur: 5-6 grader.
 
RØDE VINER
 
*****
Cairanne Côtes du Rhône Villages 1997
Domaine Brusset Rhône Frankrike
11505 Vectura kr 113,90
Testutvalg
Drøbacchus
Ung blålilla. Duften er tettpakket av bær og krydderaromaer. Smaken har kraftig frukt- og bærpreg; den er massiv med mye tanniner og frukt i finishen. Ennå ung og lukket men kan drikkes nå (22.10.98) til kraftig kost. Og vil utvikle seg i mange år. Cairanne er den beste Côtes du Rhône Villages av i alt 17 landsbyer. Brusset er dessuten en av de beste produsentene i området, så dette er et kjempekjøp. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Ch. des Jacques Moulin-à-Vent 1996
Louis Jadot Beaujolais Frankrike
13653 VSD kr 149,00
Parti
Leif H. Strøm
Ung blå farge. Mye frukt i duften men også innslag av tre og krydder. Fruktig vin som vokser i munnen og får en fyldig bærsmak og fin syrlighet med en lang, fin ettersmak. En kraftig vin til Beaujolais å være. Kan godt lagres noen år, men drikker utmerket allerede nå (22.10.98). Passer til lyst kjøtt, okse og enklere vilt. Serveringstemperatur: 17-18 grader.
 
Ch. Lafite Rothschild 1988
Pauillac Frankrike
467 Vectura kr 1440,60
Parti
Arcus Produkter
Dyp mørk farge med noe alderstegn. Aromatisk duft med innslag av lær, krydder og sedertre. Kort sagt typiske Pauillac-aromaer av høy klasse. Tettpakket smaksmessig. Mye frukt og bærpreg fortsatt. Også mye tanniner som gjemmes litt av den voldsomme frukten. En fantastisk og konsentrert vin med masser av smak. Den trenger likevel noen år for å få alle smakskomponenter på plass. Vil utvikle seg positivt de nærmeste 15 årene (22.10.98). Passer til lam, okse og vilt. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
***** ÷
Limestone Ridge Shiraz Cabernet 1994
Lindemans Coonawarra Australia
7722 Vectura kr 199,30
Testutvalg
Storm & Sønner
Rødfiolett farge. Stor vinøs duft av røde og mørke bær, eik og animalske aromaer. Tett og fruktig smak med god rikhet og flott integrert eikepreg. En fyldig vin som trenger 1-2 års lagring (22.10.98) før den nytes til kraftig mat som vilt. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
**** +
Cosme Palacio y Hermanos 1996
Bodegas Palacio Rioja Spania
11484 Vectura kr 120,60
Testutvalg
Saga Trading
Fin konsentrert duft med røde og mørke bær, eik og animalsk preg. Bra bærkonsentrasjon i smaken, ung, frisk stil med fast ettersmak og balanserte tanniner. Den kan nytes nå men er best om 1-2 år (22.10.98). Til vilt og smaksrike retter. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
****
Campofiorin 1993
Masi Italia Veneto
13655 Vectura kr 261,70 (magnum)
Parti
Stenberg & Blom
Kraftig rød. Aromatisk med innslag av krydder, tørket frukt og kirsebær. Fruktig vin som er tettpakket med rosiner/svisker og syrlige bær. Den har en lang, fin og bitterfruktig ettersmak. Vinen vil utvikle seg ved lagring (22.10.98). Passer til kraftige retter, gjerne av vilt. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Ch. d''Aydie 1996
Vignobles Laplace Madiran Frankrike
13659 Vectura kr 143,50
Basisutvalg
Vinoco
Blålilla farge. Duft av modne, mørke bær og krydder. Kraftig og rik smak med en kjøttaktig fruktighet og masser av tanniner i avslutningen. En rå og kraftig vin med mye smak og bitterstoffer. Den bør derfor lagres (22.10.98) eller drikkes nå til kraftig og rustikk mat. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
**** ÷
Terras da Beira Garrafeira 1990
José Moreira Marques Dão Portugal
13104 Vectura kr 79,50
Basisutvalg
Granquist
Mørk rød farge. Moden fruktighet i nesen med tydelig alderdomspreg. Lett animalsk, bærpreget anslag, krydder- og urtearomaer er fremtedende i smaken, middels fylde, friske syrer og tanniner. For den som liker modne portugisere er denne perfekt. Drikk nå (22.10.98) til saftige kjøttretter, gjerne julemat. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Copa de Oro Reserva 1994
Bodegas Morenito Valdepeñas Spania
13662 VSD kr 90,00
Basisutvalg
Leif. H.Strøm
Dyp rød farge. Duft av kokte bær, eik og krydder. Utviklet bærsmak med godt integrert eikepreg. Middels fylde, bløt ettersmak. For den som liker utviklede viner. Nytes i dag og 1-2 år fremover (22.10.98) til lam og fugleretter med god saus. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Private Bin Cabernet Sauvignon Shiraz 1997
Thomas Hardy South Eastern Australia
13096 VSD kr 96,00
Basisutvalg
Leif H. Strøm
Dyp rød. Fruktig nese med en del mørke bær som solbær, samt et fint fatpreg. Anslaget er fruktig med mørke bær, smaken videre følger godt opp duften og ender i en fast ettersmak Drikk nå eller lagre i 1-2 år (22.10.98) til gode kjøttretter. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Fleurie Les Muriennes 1997
Thorin Beaujolais Frankrike
11530 Vectura kr 134,40
Testutvalg
Storm & Sønner
Ung rødblå. Veldig fruktig duft med dominerende innslag av røde bær. Frisk og fruktig i smaken med en fin fruktsyrlig ettersmak. En elegant og god beaujolais som drikker godt nå. Trenger ingen lagring (22.10.98). Passer til lyst kjøtt, fisk og koldtbord. Deilig til juletorsken. Serveringstemperatur: 16 grader.
 
Hunter Ridge Shiraz 1996
Hardy Hunter Ridge Wines Hunter Valley Australia
13646 VSD kr 139
Basisutvalg
Leif H. Strøm
Duft av røde bær med bacon- og krydderpreg. Krydret fruktighet i smaken med den samme røkt stilen som i duften. En spesiell men godt laget vin som bør lagres 1 år (22.10.98). Krever kraftig, krydrede kjøttretter. Hva med å prøve den til pinnekjøtt (røkt)? Serveringstemperatur: 18 grader.
 
*** +
Domaine des Parises 1996
Jean Arnaud Gaillac Frankrike
11547 Vectura kr 82,20
Testutvalg
Vinoco
Mørk blå farge. Bær og krydder i duften. Bærpreget og robust smak med høy syrlighet. En god og kraftig vin som har godt av å bli dekantert en eller to timer for servering for at fruktigheten skal løftes frem på bekostning av syrligheten. Vil utvikle seg ved lagring (22.10.98). Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Mildara Shiraz 1996
Mildara Wines South Australia
13095 VSD kr 94,00
Basisutvalg
VinCompagniet
Mørk rød farge. Masse røde og mørke bær samt eik og krydder i duften. Fruktig smak med lett krydderpreg, saftig fylde og bløt ettersmak. Drikker bra nå men kan ligge i 2 år (22.10.98) Passer til nesten alt av oksekjøtt. Serveringstemperatur: 18 grader.
Los Vascos Cabernet Sauvignon 1996
 
Viña Los Vascos Colchagua Chile
13098 Vectura kr 97,00
Basisutvalg
Arcus Produkter
Dyp rød. Gode bæraromaer med vegetalsk tilsnitt. Smaken er lett bærpreget med solbær mot slutten. Elegant, men noen vil nok etterlyse noe mer tyngde til den prisen. Drikker bra nå men kan ligge i 2 år (22.10.98) Passer til saftig oksekjøtt lam og svineretter, for eksempel julematen. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Ijalba Reserva 1994
Viña Ijalba Rioja Spania
11544 Vectura kr 143,90
Testutvalg
Vinoco
Tett duft av bær, eik og animalskhet. Smaken følger ikke opp den gode duften. Saftig smak men mangler trøkk. Gode syrer i finishen. Nytes i dag og 1-2 år fremover (22.10.98) til lam og svineretter. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
***
Valdivieso Cabernet Sauvignon 1997
Valdivieso Lontue Chile
13649 Vectura kr 87,50
Basisutvalg
Saga Trading
Godt druepreg i duften som også byr på et svakt preg av fat, krydder og kaffe. Stort og saftig anslag, kommersiell stil med en del fat i finishen, men ikke for mye. Fyldig. Drikker bra nå (22.10.98) til lam og okse. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Ch. de Corneilla 1995
Jonqueres d''Oriola Côtes du Roussillon Frankrike
11551 VSD kr 91,90
Testutvalg
Vin & Vilt AS
Ung dyp rød. Svakt fruktig duft med innslag av mandel og jord. Fruktig anslag med en lett syrlig smak og markant bitterhet i ettersmaken. Fast og robust vin som vil ha godt av et år eller to i kjelleren (22.10.98), men kan nytes allerede nå, hvis den bare får litt kraftig mat å bryne seg på, som for eksempel viltgryte. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Santa Julia Malbec 1994
La Agricola Mendoza Argentina
34575 Vectura k r99,10
Testutvalg
Strag
Rød farge. Røde og mørke bær, samt et svakt krydderinnslag av anis i duften. Saftig anslag som sitter godt. Friske syrer og tanniner, noe bitter og rustikk i stilen. Kan ligge 1-2 år (22.10.98). Server til okseretter med god saus eller pastaretter med fløtesausen for å tone bitterheten i vinen noe ned. Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Tarapacá Merlot Reserva 1996
Viña Tarapacá Maipo Chile
11539 Vectura kr 103,20
Testutvalg
Vinoco
Mørk rød farge. Svakt bærpreget duft med eik og krydder. Fruktig anslag, middels fylde, ettersmaken virker noe grønn og tørker litt ut. Drikk nå (22.10.98) til pasta- og lammeretter.
Serveringstemperatur: 19 grader.
 
Vidal-Fleury Côtes-du-Rhône 1995
J. Vidal-Fleury Rhône Frankrike
7829 Vectura kr 104,00
Testutvalg
Storm & Sønner
Lys rød farge. Ung, fruktig duft. God fruktighet i smaken, ellers lett og enkel. En grei Côtes-du-Rhône som er lettere enn produsentens tidligere årganger. Drikk nå (22.10.98) til lyst kjøtt, torsk eller som forfriskning. Serveringstemperatur: 16 grader.
 
Ch. Mayne-Vieil 1996
Fronsac Frankrike
13101 VSD kr126,00
Basisutvalg
Vinarius
Ung rød farge. Svakt fruktig duft med innslag av paprika og andre vegetale toner. Fruktig og stram i smaken med lett bitterhet i avslutningen. En ung og lovende vin som trenger noen år til i kjelleren før den kan nytes til okse og lam (22.10.98). Serveringstemperatur: 18 grader.
 
Ch. la Cabanne 1994
J.P. Estager Pomerol Frankrike
13652 Vectura kr 322,00
Parti
Ekjord
Mørkrød dyp farge. Duft av anis, jord og krydder. Stram og fruktig smak med en fylde som vokser utover smakskurven og løfter vinen til en god avsluting. Ganske barske tanniner. Lovende men altfor høy pris. Bør ligge to til tre år (22.10.98) før den serveres til kraftig vilt. Serveringstemperatur: 18 grader.
 
*** ÷
Viña Izadi Crianza 1995
Viña Villabuena Rioja Spania
13660 Vectura kr 98,30
Basisutvalg
Pommes Engros
Dyp rød. Stor bærfruktighet samt godt eikepreg i duften. Smaken er lik duften, med et enklet eikepreg gjennom hele smakskurven. Noe kjedelig. Drikk nå (22.10.98).
 
** +
Faustino Rivero Ulecia Reserva 1988
Faustino Rivero Ulecia Rioja Spania
7553 Vectura kr 99,10
Basisutvalg
Saga Trading
Enkel og ren duft og smak, men likevel en intetsigende vin. Drikk nå (22.10.98).
 
**
Lyrique Grenache Noir 1997
Terroir Club Languedoc Frankrike
11545 Vectura kr 78,30
Testutvalg
Vinoco
Enkel og grei vin.
 
Chenet Cabernet-Syrah 1997
J.P. Chenet Languedoc Frankrike
11513 (VT kr 79,20
Testutvalg
Ekjord
Fruktig og enkel med litt tørr avslutning.
 
Réserve du Président 1996
Vignerons d''Aléria Korsika Frankrike
34663 Vectura kr 90,00
Testutvalg
Vinoco
 
Allozo Reserva 1993
Bod. Centro Españolas La Mancha Spania
11556 Vectura kr 97,30
Testutvalgsalg
Gavin
 
Barilot 1995
Michele Chiarlo Piemonte Italia
34674 Vectura kr 217,10
Testutvalg
Arcus Produkter
Kraftig og robust vin som savner finesse til å kunne forsvare prisen.1
 
Barolo Riserva 1990
Fontanafredda Piemonte Italia
13654 ASG kr 211,00
Parti
Gunnar Amundsen
En vin som allerede er over toppen og begynner å tørke ut, til tross for super årgang!
 
Montepulciano d''Abruzzo Pepe 1985
Emidio Pepe Abruzzo Italia
11359 Vectura kr 396,00
Testutvalg
Arcus Produkter
Interessant vin, men altfor dyr.
 
11540 Ch. Lemoine-Lafon-Rochet 1996
kr 130,30
Sabourin Frères
Frankrike/AC Haut-Médoc
Rødvin/Testutvalg
Vinoco
Vectura
 
11550 Ch. Ramage la Batisse 1994
kr 151,80
SCI du Ch. Ramage la Batisse
Frankrike/AC Haut Medoc
Rødvin/Testutvalg
Vinoco
Vectura
 
13635 Rovalley Ridge Cabernet Sauvignon 1996
kr 124,50
Miranda Wines
Australia/South Australia
Rødvin/Basisutvalg
Engelstad
ASG
 
11475 Ch. Cardus 1995
kr 123,10
Domaines C.G.R.
Frankrike/AC Médoc
Rødvin/Testutvalg
Arcus
Vectura

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her