Planlegger tre nye Starbucks i Oslo

Planlegger tre nye Starbucks i Oslo

– Det har gått veldig bra, og vi selger det vi greier.
24 Juni 2013 - 23:56

For en måned siden åpnet den amerikanske kaffegiganten Starbucks sin første restaurant i Oslo. 

– Det er et eventyr. Det har gått veldig bra, og vi selger det vi greier. Jeg sjekket tallene fra forrige uke, og de er like bra som den første uken, så dette er ikke bare et blaff, forteller direktør for Starbucks Skandinavia, Joannis Vendrigg til osloby.

Han mener forklaringen til de lange køene av kaffetørst ungdom i kjelleren på Oslo City handler om merkevarekunnskap. Og nå er selskapet i gang med å ansette flere folk, også til nye utsalg.

– Vi er i forhandlinger med Oslo kommune om bevillinger og de praktiske detaljene. Det tar tid, men jeg kan si er at vår neste restaurant blir i Oslo vest. Vi håper å åpne allerede i august, men jeg tror nok september er mer realistisk, sier Vendrigg. Han mener kaffe fremdeles er et marked i sterk vekst, og sier at kaffegiganten planlegger enda to nye utsalg i Oslo.

Steinar Paulsrud, daglig leder ved Kaffebrenneriet, tror ikke at Starbucks blir en stor konkurrent. Han mener Starbucks’ kaffedrikker appellerer mest til ungdom, og at selskapet dermed på sikt skaper nye kundegrupper for hans egne utsalg.

- Få andre steder i verden har du like stor tilgang på kvalitetskaffe som i Oslo. Selv hos tradijonelle bakerier får du nå kvalitetskaffe. Jeg tror ikke Starbucks kommer til å definere Oslos kaffemarked fremover, sier Paulsrud.

LES OGSÅ: Kaffebrenneriet drar på landet

Heller ikke Stockfleths-kjeden har merket konkurransen fra Starbucks, opplyser daglig leder Eirik Stene.

Joannis Vendrigg forteller til osloby.no at Starbucks også åpner en filial på Vernes i september. Deretter planlegges to nye utsalg i Trondheim.

LES OGSÅ: Starbucks vil vestover

– Videre satser vi på Bergen, men vet ikke om vi rekker det i år. Vi har også øynene åpne for Stavanger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her