Pizzakrig i Kristiansund

Det har brutt ut pizzakrig i Kristiansund. Kampen om kundene er knallhard.
Redaksjonen
13 Februar 2009 - 17:00

Nå selges en stor pizza for 100 kroner. Uansett sort. Det er tilbudet Ben's Pizza og Grill har gått ut med for å ta tilbake kunder.
 
Antall pizzeriaer i Kristiansund er stort. Det finnes 12 spesialister, og i tillegg noen restauranter som også har pizza på menyen. Det gjør at kampen om kundene har hardnet til.
 
Ikke minst siden Peppes Pizza etablerte seg i byen.
 
Men Max Boujaid, som var den første som startet rent pizzeria i Kristiansund for 15 år siden, gir seg ikke uten kamp.
 
Kjører tilbud
Nå har han senket prisene kraftig i en tilbudsperiode, til tross for økte råvarepriser.
 
- Vi tjener lite eller ingenting når vi tar 100 kroner for en stor pizza. Men jeg ønsker at også nye kunder, kanskje ikke minst ungdom, skal bli kjent med vår pizza. Derfor har jeg gått ut med dette tilbudet nå tre uker i februar, og jeg utelukker ikke at vi gjentar tilbudet, sier Boujaid til tk.no.
 
Mens prisene normalt er fra 145 kroner og opp til 160 får kundene nå en stor pizza for en hundrelapp.
 
Flere kjøper
Boujaid har merket at stadig flere har fått med seg at pizzakrigen har startet, og at det nå er han som leverer den billigste.
 
- Ja, det er blitt litt pizza-krig, sier han.
 
- Jeg har fått mange flere kunder i løpet av den siste uken. Dessuten har jeg mange faste kunder som har handlet her i mange år, men det er ikke til å legge skjul på at vi har for mange pizzeriaer i Kristiansund i forhold til størrelsen på byen. Konkurransen er blitt hard, og vi må finne på ting for å vinne kunder tilbake, og ikke minst for å skaffe oss nye kunder, sier han.
 
Dyre råvarer
Ben's Pizza og Grill kan ikke fortsette å levere pizza til denne prisen i lang tid. Til det har råvarene steget for mye i pris.
 
- Ost har steget to ganger i løpet av året, siste gang med rundt 20 kroner kiloet. Også biff og andre råvarer har steget veldig mye. Derfor kan vi ikke kjøre med slike lave priser over en lang periode, sier Boujaid.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her