Pannestekt filet av gjørs med bønnecassolet og sjy med kapers og soya

Denne fredagen er det Kjetil Gundersen, tidligere sous-chef på Restaurant De Fem Stuer og nå medlem av Det norske Kokkelandslaget 2001-2004, som gir deg sin oppskrift på pannestekt gjørs.
Redaksjonen
09 Juli 2004 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Vi vil starte opp igjen medio august.

Pannestekt filet av gjørs med bønnecassolet og sjy med kapers og soya

Pannestekt filet av gjørs med bønnecassolet og sjy med kapers og soya
Ingredienser

800 g gjørsfilet med skinn
½ dl klaret smør
salt og hvit pepper

Cassoletcannelini:
400 g tørkede cannelinibønner (bløtlegges i 1 døgn)
2 l kyllingkraft
200 g sukkererter
200 g hericot vertes
50 g usaltet smør
salt og pepper

Kapers/soyasmør:
50 g spanske blomsterkapers
20 g sjalottløk finhakket
20 g flatpersille
1½ dl klaret smør
½ dl god soyasaus
saften av en sitron
salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Fisken:
Snitt fileten i skinnet slik at de ikke krøller seg under steking. Stek filetene med skinnsiden ned i middels varm panne og press gjerne lett med et lokk eller lingnende slik at fileten blir jevnt stekt på skinnsiden. Snu den raskt over på kjøttsiden, tilsett salt og pepper. La fisken trekke igjennom på et papir og anrett på cassoleten med sjyen rundt.

Cassoletcannelini:
Kok cannelinibønnene møre i kyllingraft med litt salt. Rens sukkererter, del hericot vertes bønner og blancher disse i godt saltet vann. Reduser litt av kyllingkraften og monter den med smøret, vend så inn grønnsakene og bønnene og smak til med salt og pepper.

Kapers/soyasmør:
Fres kapers og sjalottløk i litt av det klarede smøret, tilsett så soyasaus og sitronsaft. Ha til slutt i den finhakkede persillen og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Fra boken: Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt, Kagge ForlagVinforslag av Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her