Dagens rett

Ostefylte salami- og skinkeruller

Slike ruller er perfekte til turen, matpakken eller koldtbordet

Slike ruller er perfekte til turen, matpakken eller koldtbordet

Finn på noe nytt med den maten du vanligvis spiser, eksempelvis pålegget på brødskiva. Hva med å gjøre som i dagens forslag? Smakfullt og genialt enkelt.
26 April 2023 - 00:00

Vi nærmer oss sesongen for at flest mulig måltider skal inntas utendørs. Da gjelder det å finne noe som er raskt å smelle sammen - eller som kan lages kvelden i forveien. Det gjelder disse gode munnfullene som du enkelt lager med det du har i kjøleskapet. Om du ikke har tid til å bake paprika, sørg for å ha et glass med ajvar i kjøleskapet. Denne Balkan-tradisjonen finnes i mange styrker, så her kan du prøve deg fram. 

Ostefylte salami- og skinkeruller

Ostefylte salami- og skinkeruller

Fremgangsmåte

  1. Bak paprika i ovnen ved 225 grader til skinnet blir svart. Pakk inn i matpapir og avkjøl. Riv av skinnet og skjær paprika i strimler.
  2. Skjær mozzarella i skiver.
  3. Legg salami- og skinkeskiver etter taksteinprinsippet på et matpapir.
  4. Mos bønnene med litt god olivenolje. 
  5. Smør bønnemosen utover skinkeskivene.
  6. Fordel osten og paprikaen, de strimlede soltørkede tomatene samt olivenene og basilikumen på toppen og rull sammen til en fast rull.
  7. La ligge i 15-30 minutter før du skjærer opp i 5 cm brede skiver. 

Tips: Mozzarella kan erstattes med cottage cheese, helt eller delvis. 

Tips: Om du bruker salami og spekeskinke, blir rullene saltere enn med salami og kokt skinke. I det tilfellet passer det enda bedre med cottage cheese enn mozzarella.

Her finner du mange småretter og forretter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her