Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 14. mars i Oslo

Opplev fortryllende mat med franske viner
Foto: (Istock - semenovp)

Opplev fortryllende mat med franske viner

Den 14. mars kan du smake en spesialkomponert meny i perfekt harmoni med anerkjente viner fra Frankrike.
21 Februar 2024 - 09:07

Bli med på en smaksrik aften med nydelig mat fra Prensa Pintxos kombinert med 6 viner fra den kjente produsenten, François Lurton. 

Prensa Pintxos mål er å fange den enkle nytelsen gjennom retter inspirert av den kulinariske kreativiteten til moderne pintxos-barer. Kjøkkensjefen, Aitor Urquiza Villate, har en ekte lidenskap for mat, hentet fra barndommens dager sammen med bestemoren på kjøkkenet. Aitor har smakt seg gjennom vinene og komponert en egen meny for kvelden.

François Lurton er et fremtredende navn i vinverdenen, spesielt anerkjent for sin suksess med druen Sauvignon Blanc fra Domaine Les Fumées Blanches. Han representerer den fjerde generasjonen av Lurton-familien, som har produsert viner i Bordeaux siden 1897. Etter over 25 år i toppen av vinbransjen fortsetter François å være en sentral skikkelse.

Lurton har ikke begrenset seg til Frankrike, men har utforsket vinproduksjon i Argentina, Chile, Spania og hjemlandet. Hans globale perspektiv har ført til vellykkede investeringer i vinmarker og etablering av nye vingårder, og i dag skaper han suksessfulle viner i fire land. Som aperitif får du servert en vin fra Lurtons Chilenske eiendom.

På Domaine Les Fumées Blanches har François Lurton iverksatt økologiske prinsipper i vinmarkene, med fokus på å fremheve den unike karakteren i hver parsell. Vinområdet Côtes de Gascogne, kjent for dyrking av grønne druer, har blitt et kjerneområde for Lurtons pionerånd og dedikasjon til kvalitet.

Vinmarken til Francois Lurton Foto: Francois Lurton

Din vinguide gjennom denne kvelden, Manon Lledo, er François Lurtons Export Manager. Hun er lidenskapelig opptatt av vinverdenen og søker å fordype seg i dens hyggelige atmosfære, glede og kontinuerlige læring. Etter å ha fullført en Master of Science i vinledelse ved School of Wine and Spirit Business i Burgund, har Manon utforsket internasjonale praksisplasser, inkludert steder som Mendoza i Argentina, Hong Kong og Stellenbosch i Sør-Afrika.

Manon tar turen til Oslo den 14. mars Foto: Franocis Lurton

Gå ikke glipp av denne utrolige mat- og vinopplevelsen. Ta med deg noen du er glad i på en smakfull aften!14. mars på Prensa (14 x 15 cm).png [221.94 KB]Kveldens meny. Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekrt. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her