Onsdag 13. mars - Bli med og smak 30 år gammel calvados

Calvados-produsenten Christian Drouin er kjent for å følge gamle tradisjoner med det mål å produsere calvados av ypperste kvalitet. Disse skal du selv få æren av å stifte bekjentskap med når Christian i egen person kommer på besøk til Norge
Redaksjonen
21 Februar 2002 - 16:07

Produksjonen av calvados foregår på eiendommen Coeur de Lion, som jo betyr betyr løvehjerte, i hjertet av Pays d'Auge - kjent som området der den mest ettertraktede calvadosen har sitt opphav. Drouin benytter de opprinnelige eplesortene rundt byen Pont l'Évêque samt lokal produksjonserfaring ved framstilling av calvados.

Epler og pærer
I calvados fra Pays d'Auge benyttes det ca. fem prosent pære. Utenfor dette området, blant annet i Domfrontais i sørvest, brukes ca en tredjedel pærer. Pærene gir mer fruktsmak og bitterhet i det ferdige produktet, som kun destilleres én gang.

Selv om Coeur de Lion har adresse i Pays d'Auge, er Coeur de Lion Selection Calvados (31059) produsert av epler og pærer fra Domfrontais. Denne calvadosen har rik fruktsmak og lite trepreg og serveres gjerne on the rocks eller benyttes i coctails for å dempe det litt syrlige preget.

De andre produktene fra Coeur de Lion er produsert av epler fra Pays d'Auge, men til forskjell fra de andre topprodusentene benytter Drouin brukte sherry- og portvinsfat til lagringen.
-Nye fat er tanninrike og slike fat benyttes kun i tre uker. Deretter tappes calvadosen over på brukte sherry- og portvinsfat. Unntaket er calvados med betegnelsen Hors d'Age. Her tilsier reglementet at en kun skal bruke gamle calvadosfat, forteller Drouin.

Coeur de Lion V.S.O.P. Calvados (30879) er mildere i smaken enn Séléction, men føles fortsatt litt ung på tungen. Dette er en blanding der innholdet har ligget på fat fra seks til 14 år. Calvados Hors d'Age er den klassiske calvadosen fra Pays d'Auge. Kravet til Hors d'Age er minst seks og et halvt år på fat, og Coeur de Lion Hors d'Age Calvados (30880) har ligget minst 15 år og godgjort seg i kjelleren. Denne calvadosen har sødme og smak av karamell, men eplesyrligheten er likevel merkbar.

Calvados Coeur De Lion 1977 42% (31060) er en vintage som stammer fra eplehøsten i 1975 og -76. Årgangen angir destillasjonsåret, og det ferdige produktet ble tappet i 1998. Calvadosen har fått mye farge fra portvins- og sherryfatene, og sherry finner en også i den komplekse smaken. Fataromaene er framtredende med eik i ettersmaken. Calvados 1973 (varenr 30881, bestillingsutvalg, kr 928,00) er en klassisk calvados med mild og utsøkt smak samt innslag av karamell og brent sukker med mye frukt i ettersmaken. Tappeår var 1998. Produktet har hatt stor suksess i Sverige og Finland.

Dess lengre på fat, dess mildere i smaken, er regelen for calvados, og Coeur de Lion 1973 Calvados (30881) bekrefter dette. Produktet ble tappet på flaske i 1998 og har en lang ettersmak som ikke levner noen tvil om hvilken frukt som er benyttet i produksjonen. En utgave fra 1945; (Calvados Coeur De Lion 1945 42% (30882)) finnes også.

Følgende calvados skal smakes sammen med Christian Drouin:

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 13. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 06.03.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 130302. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her