Onsdag 13. mars - Bli med og smak 30 år gammel calvados

Calvados-produsenten Christian Drouin er kjent for å følge gamle tradisjoner med det mål å produsere calvados av ypperste kvalitet. Disse skal du selv få æren av å stifte bekjentskap med når Christian i egen person kommer på besøk til Norge
Redaksjonen
21 Februar 2002 - 15:07

Produksjonen av calvados foregår på eiendommen Coeur de Lion, som jo betyr betyr løvehjerte, i hjertet av Pays d'Auge - kjent som området der den mest ettertraktede calvadosen har sitt opphav. Drouin benytter de opprinnelige eplesortene rundt byen Pont l'Évêque samt lokal produksjonserfaring ved framstilling av calvados.

Epler og pærer
I calvados fra Pays d'Auge benyttes det ca. fem prosent pære. Utenfor dette området, blant annet i Domfrontais i sørvest, brukes ca en tredjedel pærer. Pærene gir mer fruktsmak og bitterhet i det ferdige produktet, som kun destilleres én gang.

Selv om Coeur de Lion har adresse i Pays d'Auge, er Coeur de Lion Selection Calvados (31059) produsert av epler og pærer fra Domfrontais. Denne calvadosen har rik fruktsmak og lite trepreg og serveres gjerne on the rocks eller benyttes i coctails for å dempe det litt syrlige preget.

De andre produktene fra Coeur de Lion er produsert av epler fra Pays d'Auge, men til forskjell fra de andre topprodusentene benytter Drouin brukte sherry- og portvinsfat til lagringen.
-Nye fat er tanninrike og slike fat benyttes kun i tre uker. Deretter tappes calvadosen over på brukte sherry- og portvinsfat. Unntaket er calvados med betegnelsen Hors d'Age. Her tilsier reglementet at en kun skal bruke gamle calvadosfat, forteller Drouin.

Coeur de Lion V.S.O.P. Calvados (30879) er mildere i smaken enn Séléction, men føles fortsatt litt ung på tungen. Dette er en blanding der innholdet har ligget på fat fra seks til 14 år. Calvados Hors d'Age er den klassiske calvadosen fra Pays d'Auge. Kravet til Hors d'Age er minst seks og et halvt år på fat, og Coeur de Lion Hors d'Age Calvados (30880) har ligget minst 15 år og godgjort seg i kjelleren. Denne calvadosen har sødme og smak av karamell, men eplesyrligheten er likevel merkbar.

Calvados Coeur De Lion 1977 42% (31060) er en vintage som stammer fra eplehøsten i 1975 og -76. Årgangen angir destillasjonsåret, og det ferdige produktet ble tappet i 1998. Calvadosen har fått mye farge fra portvins- og sherryfatene, og sherry finner en også i den komplekse smaken. Fataromaene er framtredende med eik i ettersmaken. Calvados 1973 (varenr 30881, bestillingsutvalg, kr 928,00) er en klassisk calvados med mild og utsøkt smak samt innslag av karamell og brent sukker med mye frukt i ettersmaken. Tappeår var 1998. Produktet har hatt stor suksess i Sverige og Finland.

Dess lengre på fat, dess mildere i smaken, er regelen for calvados, og Coeur de Lion 1973 Calvados (30881) bekrefter dette. Produktet ble tappet på flaske i 1998 og har en lang ettersmak som ikke levner noen tvil om hvilken frukt som er benyttet i produksjonen. En utgave fra 1945; (Calvados Coeur De Lion 1945 42% (30882)) finnes også.

Følgende calvados skal smakes sammen med Christian Drouin:

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 13. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 06.03.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 130302. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her