Økning i svenske tollbeslag

Enorme kvoter til tross - svenskene får aldri nok.
Redaksjonen
25 Januar 2007 - 08:00

Til tross for av at svenskene har langt lavere alkoholavgifter enn Norge er de åpenbart ikke helt fornøyde. I 2006 var det nemlig en kraftig økning i antall tollbeslag i Sverige.
 
Økningen i beslaget av vin ble firedoblet, spritbeslagene ble tredoblet mens ølbeslagene ble fordoblet. Det viser tall som nylig ble presentert av svenske tollmyndigheter.

Tallene er for perioden januar til september og er målt opp mot tilsvarende periode i 2005, melder nyhetsbrevet WOW News.

Tallenes tale:
Det svenske tollvesenets beslag av alkohol i perioden januar til september i liter:

Sprit
2006: 63 367
2005: 23 808
2004: 43 249

Vin
2006: 97 215
2005: 19 433
2004: 24 122

Øl
2006: 390 106
2005: 193 796
2004: 281 429

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her