Økning for Sodexho

Cateringselskapet Universal Sodexho Norway hadde rundt 500 ansatte i fjor. I løpet av året vil det være 650 ansatte.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 17:00

Omsetningen er på rundt 420 millioner kroner i året, men er ventet å stige til 550 millioner kroner i år. Selskapet er eid av Sodexho, som er verdens største cateringselskap med 340 000 ansatte i 80 land.
 
- Det er et tøft arbeidsmarked, men vi får mange søkere. Mange ønsker å jobbe offshore, og vi har spennende stillinger å tilby, sier markeds- og kommunikasjonsrådgiver Trine Jonassen i Universal Sodexho Norway.
 
Til 60 stillinger som forpleiningsassistent fikk selskapet rundt 500 søkere.
 
Utfordring
- Utfordringen er å få tak i høyere kvalifisert personell. Det er viktig for oss å få tak i de rette folkene når vi nå bygger opp organisasjonen, sier administrerende direktør Paul Boxill.
 
Selskapet har kokker som tidligere har jobbet på Gastronomisk Institutt og Bagatelle. Cateringselskapet satser på å tilby et sunt kosthold og har blant annet et eget kokkelag som jobber med produktutvikling.
 
Tjener bra
- Kokkene i Nordsjøen tjener bra og jobber to uker på og fire uker av. Mange jobber også på land når de har sine avspaseringsperioder. I tillegg er vi opptatt av å holde motivasjonen deres oppe, og lar dem for eksempel få sette sitt personlige preg på maten, sier Boxill til Rogalands Avis.
 
Han tror de derfor blir sett på som en attraktiv arbeidsplass.
 
Økt omsetning
Det er nye kontrakter med Aker Drilling, Seadrill, Ocean Rig og Shell den siste tiden som er årsaken til at selskapet oppbemanner så kraftig. Utviklingen vil også føre til at omsetningen øker kraftig.
 
- I dag har vi en omsetning på rundt 420 millioner kroner. Det vil nok øke til rundt 550 millioner kroner, sier direktøren.
 
Han er også positiv til fremtiden.
 
- Den ser veldig positiv ut. Vi er i et marked, og en industri som har veldig flotte utsikter de neste årene. Vi er størst på riggmarkedet, og der er det ikke ledige rigger på markedet før 2010, og riggeierne har langsiktige kontrakter, sier Boxill.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her