Drinkene hadde svært variert karakter, både i smak og utseende. Likeledes var uenigheten de seks dommerne imellom til å ta og føle på. Den som imidlertid til slutt trakk det gjeveste strået var Odd-Einar Berdal fra Restaurant Eik. Hans vinnerdrink hadde en ekte sommerdrinks kvaliteter; lekker rød, med en betagende aroma av rose og muskat. Smaken hintet klart i retning av sommerens friske bringebær.
På andre plass kom Kenneth Bareksten fra Møllehaven AS i Moss. Hans "El Borracho" kom hårfint bedre ut av det enn "Flying Jann" fra Jann-Inge Nilssen, Grand Bar i Tromsø. Like fullt tre sterke kandidater til sommerens oppdagelsesferd i drinkenes verden.
Licor 43-mesterskapet ble arrangert av den norske importøren, Saga Trading.
Her får du oppskriftene på alle de tre vinnerdrinkene:
1. premie
Ingredienser: 4 cl. Licor 43 1 cl. Sukkerlake 8 friske Bringebær 2 dråper Angostura Bitter Nyrevet Muskat | Fremgangsmåte: Benytt martiniglass. Frappe (på knust is) Bringebær muddles, angostura og is. Licor 43 helles over og alt shakes hardt. Garneres med revet muskatnøtt rett over ferdig drink og 2 bringebær Odd-Einar Berdal, Restaurant Eik / Savoy Bar i Oslo Vinner av Licor 43-mesterskapet 2004 |
Ingredienser: 2 cl. Licor 43 2 cl. Finlandia Cranberry vodka 1 cl. Mango Monin 2-3 cl. Oceanspray Cranberry juice | Fremgangsmåte: Benytt cocktail/rocksglass. Shakes, serveres med knust is. Pynt med to bjørnebær og mynteblader i et stort rocksglass. Kenneth Bareksten, Møllehaven i Moss Nr. 2 i Licor 43-mesterskapet 2004 |
Ingredienser: 2 cl. Licor 43 2 cl. London Hill Gin 4 cl. Sun-Ripe Fylles opp med Sprite | Fremgangsmåte: Benytt longdrinkglass. Mikses. Hel Limeskive snittes og settes på kanten av glasset. Jann-Inge Nilssen, Grand Bar i Tromsø Nr. 3 i Licor 43-mesterskapet 2004 |