Nytt liv i «Den hvite elefant»

Nytt liv i «Den hvite elefant»

Funkisperlen på Ingierstrand skinner igjen.
14 Mai 2013 - 13:49

15. mai gjenåpner funkisrestauranten på Ingierstrand i fin gammel 30-tallsprakt. Flere titalls millioner kroner er brukt på prosjektet, og når dørene åpnes 15. mai kan gjestene glede seg til en tidsreise.

– Tanken er jo at det skal tilbakeføres til 30-tallet, og man har stort sett beholdt alt det unike ved bygningen. Svingdøren er bevart, billettluken er her fortsatt, og de to gamle telefonkioskene i hallen står her fortsatt, sier innehaver Bjørn Tore Furuset i Furusetgruppen til osloby.no.

Hele garderoben er tatt fra hverandre og pusset opp. Her er også et rom for utpakking av matvarer, masse boder, et eget rom for utlevering av drikke og et hav av plass til kjøkken og anretning.

Furuset anslår at restauranten har plass til 300–350 personer inne i restauranten, mens det utendørs kan trekke opptil 1000 mennesker til den gigantiske restauranten, som gikk under navnet «Den hvite elefant».

Oslo kommune har spyttet inn 50 millioner kroner i prosjektet, og alle farger og materialer er valgt i samarbeid med Riksantikvaren. Likevel skal Ingierstrand ha et folkelig preg som også gjenspeiles i menyen, lover Furuset.

Restauranten får rundt 20 ansatte, og når været er godt kan gruppen sjonglere med personalet ved andre restauranter. Furusetgruppen står bak hele elleve spisesteder i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Havsmak og restaurantene i Operaen.

LES OGSÅ: Sommerrestauranten åpner igjen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her