Nytt liv i «Den hvite elefant»

Nytt liv i «Den hvite elefant»

Funkisperlen på Ingierstrand skinner igjen.
14 Mai 2013 - 13:49

15. mai gjenåpner funkisrestauranten på Ingierstrand i fin gammel 30-tallsprakt. Flere titalls millioner kroner er brukt på prosjektet, og når dørene åpnes 15. mai kan gjestene glede seg til en tidsreise.

– Tanken er jo at det skal tilbakeføres til 30-tallet, og man har stort sett beholdt alt det unike ved bygningen. Svingdøren er bevart, billettluken er her fortsatt, og de to gamle telefonkioskene i hallen står her fortsatt, sier innehaver Bjørn Tore Furuset i Furusetgruppen til osloby.no.

Hele garderoben er tatt fra hverandre og pusset opp. Her er også et rom for utpakking av matvarer, masse boder, et eget rom for utlevering av drikke og et hav av plass til kjøkken og anretning.

Furuset anslår at restauranten har plass til 300–350 personer inne i restauranten, mens det utendørs kan trekke opptil 1000 mennesker til den gigantiske restauranten, som gikk under navnet «Den hvite elefant».

Oslo kommune har spyttet inn 50 millioner kroner i prosjektet, og alle farger og materialer er valgt i samarbeid med Riksantikvaren. Likevel skal Ingierstrand ha et folkelig preg som også gjenspeiles i menyen, lover Furuset.

Restauranten får rundt 20 ansatte, og når været er godt kan gruppen sjonglere med personalet ved andre restauranter. Furusetgruppen står bak hele elleve spisesteder i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Havsmak og restaurantene i Operaen.

LES OGSÅ: Sommerrestauranten åpner igjen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her