Nytt brennevin i juli 2009

En ulagret akevitt og en tilsvarende armagnac sammen med en moderne utgave av den fatlagrete armagnacen er det mest interessante på brennevinssiden i juli.
Redaksjonen
02 Juli 2009 - 16:53

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Akevitt

(86p)
Hammer Ulagret Aquavit
Arcus
Norge
80283 Vectura - kr 279,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar. Fin ung karveduft med ganske intenst fruktig karvepreg.
Smak: Bløtt fruktig anslag, veldig balansert karvepreg i smaken, fruktig tvers gjennom, god viskositet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Snaps.
Vurdering: En god og fruktig snaps. (UÅ)
Laget av: Potetsprit, karve, diverse krydder
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Armagnac

+ (88p)
Tariquet Folle Blanche 8 Years Old Bas Armagnac
Ch. du Tariquet
Frankrike
15624 VSD - kr 499,80 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Interbev
Farge og duft: Gyllen. Søtlig duft av aprikoser, epler, søte fattoner samt litt krydder.
Smak: Stort bløtt anslag, veldig god fylde, flott viskositet, deilig fruktpreg, en del tropisk sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, drinker.
Vurdering: En veldig fruktdreven men likevel flott armagnac. (UÅ)
Laget av: 100% Folle Blanche
Alkoholinnhold: 51,1% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8-9 års fatlagring (220 liters fat fra Allier)
Bestill her:

(86p)
Ch. Garreau Armagnac Blanche
Ch. Garreau
Frankrike
80282 Vectura - kr 327,80 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Strag
Farge og duft: Klar. Ung og fersk duft med mye moden gul frukt.
Smak: Bløtt fyldig anslag, veldig bløt og god med fin fylde, parfymert finish. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: Et fruktig og godt brennevin. (UÅ)
Laget av: 100% Baco 22A
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Vodka

÷ (80p)
KGB Vodka
Latvijas Balzams
EU
15622 VSD - kr 169,90 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Helge Wiig
Farge og duft: Klar. Litt enkel duft med mye aceton.
Smak: Bløtt anslag, veldig bløt og ren, men enkel, god fedme, kunne hatt noe mer friskhet, noe eplepreg i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En enkel men ren vodka som får trekk for duften. (UÅ)
Laget av: Korn
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

Annet brennevin

(76p)
Bacardi Mojito
Bacardi
Puerto Rico
15628 Vectura - kr 179,80 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Bacardi-Martini
Farge og duft: Grønn. Søtlig litt kunstig lime og myntepreg.
Smak: Bløtt anslag, veldig søt og bløt, noe friskhet men ikke nok, mynten tar helt over mot slutten og gir en tannkremaktig ettersmak. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Altfor søt til å gi noen god mojitofeeling. (UÅ)
Laget av: Rom, sukker, vann, smakstilsetninger
Alkoholinnhold: 14,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

(74p)
Vikingfjord Ice Shot
Arcus
Norge
15630 Vectura - kr 189,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Klar. Veldig kunstig solbær/blåbærduft.
Smak: Bløtt anslag, mye bærsødme, overdøver alkoholen, veldig slapp og emmen finish. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Ikke særlig vellykket. (UÅ)
Laget av: 100% potetsprit, brevann fra Jostedalsbreen
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her