Nyhetene på polet juli 2011 - øvrige rødviner

Aase E. Jacobsen
30 Juni 2011 - 18:12

Panil Barriquée Sour er både kult og med kultpotensial. Dette spesielle "surølet" - altså øl brygget med villgjær - kommer sågar fra Italia, som har vist veldig gode takter når det kommer til øl med karakter i de siste årene. To andre spontangjærete øl lanseres nå i juli, deriblant den belgiske klassikeren Rodenbach som altså må se seg slått av søreuropeeren denne gangen.

Men i juli er det egentlig New Zealand som er tema på polet. Og det er flere lovende bekjentskaper blant de til sammen 21 vinene. Men prisene er noe høyere enn det vi er vant med fra down under. Men viner som Jackson Widow Pinot Noir 2009, Waimea Nelson Syrah 2009 og Felton Road Bannockburn Chardonnay 2009 holder veldig høy klasse.

Hellas har også styrket posisjonen i pollistene (som for øvrig er borte i fysisk form fra og med nå) med tre gode viner. For amatørbartenderne byr dessuten julinyhetene på svært godt nytt: Tre knallgode likører som vil gi sommerdrinkene ekstra fylde og smak..

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. juli 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. juli 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget juli 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig, og denne er dessverre heller ikke tilgjengelig på nett.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
(3,34 MB)
 
Tidligere lister finner du her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=141674

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin

+ (87p)
Ch. Le Bernat 2004
Ch. le Bernat
Frankrike - Puisseguin Saint-Émilion
91890 Inter Logistikk - kr 219,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vingrossisten
Farge og duft: Dyp tett rød. Lett utviklet duft med trevirke, modne solbær.
Smak: Fyldig anslag, littt moden i frukten, bløt men ok syre, gode tanniner utover, sitter godt og lenge, fast lang finish. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god bordeaux som fortsatt tåler fem-seks år. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Montecillo Reserva 2006
Bodegas Montecillo
Spania - Rioja
47816 Cuveco - kr 159,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Multibev
Farge og duft: Dyp tett rød. Fyldig duft med søte mørke bær, mye fatkrydder, eksotisk trevirke.
Smak: Middels fyldig anslag, en del trevirke, noe jordsmonn, bra syre, modent godt bærpreg, sitter godt og lenge med masse krydder og lær i finishen. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god reserva. Tåler fint fem år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Ch. Bernadotte 2008
SC de Ch. Le Fournas
Frankrike - Haut-Médoc
92259 Inter Logistikk - kr 239,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bordeaux Vinhandel
Farge og duft: Dyp ung rød. Ung duft med solbær, mørke bær, plommer, trevirke, jordsmonn.
Smak: Fyldig anslag, ok syre, god fylde, følger duften, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Biff.
Vurdering: En klassisk bordeauxstil for de neste fem årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 56% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Dalamára Paliokalias Naoussa 2008
Dalamára Winery
Hellas - Naoussa
92756 Vectura - kr 174,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Farge og duft: Dyp ung rød. Veldig mineralsk duft med modne røde og mørke bær.
Smak: Følger duften, veldig god syre og mye tanniner, litt grønne sådanne, blir litt bitter utover, fast finish. (2008)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En vin som kanskje vil mykne noe med tiden. Tåler fint fem år. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Xynomavro
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Eikendal Stellenbosch Pinotage 2009
Eikendal
Sør-Afrika - Stellenbosch
72248 Håbakk Vinimport - kr 177,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Håbakk Vinimport
Farge og duft: Dyp kald tett rød. Litt kokt i bærpreget, varm og jordlig med søte mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, veldig klassisk i stilen, fin syre, mye jordsmonnspreg utover, sitter godt med en del krydder. (2009)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En god sørafrikansk vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Pinotage
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Negro Dina Barbera d'Alba 2009
Negro Angelo e Figli
Italia - Piemonte
92818 Vectura - kr 125,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Grapevine Beverage Selections
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Fin duft med røde og mørke bær, en del jordsmonn, trevirke.
Smak: Saftig anslag, god syre, bløte tanniner, sitter godt utover, frisk finish. (2009)
Bruksområde: Lyst kjøtt, antipasti.
Vurdering: En lettdrikkelig barbera for nåkonsum. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Italo Pietrantonj Montepulciano d'Abruzzo 2008
Italo Pietrantonj
Italia - Abruzzo
59359 VSD - kr 127,50 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VinAroma
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Moden bærduft, noe mokka og en del trevirke.
Smak: Bløtt anslag, myk syre, moden men bra frukt, ok fylde, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for det neste året. Vel verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Il Conte Primitivo Negroamaro 2010
Nordic Sea Winery
Italia - Puglia
52892 Vectura - kr 379,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Quality Brands
Farge og duft: Dyp tett rød. Ung fersk duft av mørke bær, litt jordsmonn.
Smak: Sødmefylt anslag, fint bærpreg, fin syre, rund mot slutten. (2010 BiB)
Bruksområde: Drikkevin, enklere grillmat.
Vurdering: En lettdrikkelig vin. Verd prisen. (2010 BiB)
Laget av: 55% Primitivo, 45% Negroamaro
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Signorelli Chianti Classico 2008
Signorelli
Italia - Toscana
92814 VSD - kr 139,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
AccelerateBrands
Farge og duft: Dyp kald rød. Klassisk chiantiduft med røde modne bær, trevirke og jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, myk stil med ok syre, bløte tanniner, sitter noe. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, pasta, pizza.
Vurdering: En noe lett chianti for det neste året. Verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Cantine Romagnoli Cicotto Barbera 2009
Cantine Romagnoli
Italia - Emilia Romagna
92748 Vectura - kr 87,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Farge og duft: Dyp kald rød. Søtlig bærduft, litt vanilje.
Smak: Saftig anslag, frisk stil, noe sødme, enkel i frukten, men saftig. (2009)
Bruksområde: Salater, drikkevin.
Vurdering: En enkel men likevel veldig saftig og forfriskende barbera som må serveres godt avkjølt. Nå. Vel verd prisen. (2009)
Laget av: 85% Barbera, 15% Bonarda
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Sanctó Empordà Carinyena 2010
Celler Cooperatiu d'Espolia
Spania - Empordà
92792 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt mokka og modne røde bær.
Smak: Bløtt anslag, en del sødme, ok syre, noe tanniner, lett bitt mot slutten, sitter en stund. (2010)
Bruksområde: Enkle retter.
Vurdering: En enkel og lettdrikkelig vin. Nå. Verd prisen. (2010)
Laget av: 60% Cariñena, 40% Garnacha
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Solo Passione Rosso Veronese 2009
Antiche Terre
Italia - Veneto
92847 Cuveco - kr 395,00 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinkilden
Farge og duft: Tett dyp rød. Moden bløt duft, noe sødme, litt parfymert.
Smak: Bløtt anslag, enkel stil, ok syre, noe sødme, sitter noe. (2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe søtladen stil. Vel verd prisen. (2009 BiB)
Laget av: 50% Corvina, 50% Rondinella
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (73p)
Le Torri Chianti Colli Fiorentini 2009
Le Torri
Italia - Toscana
92817 Vectura - kr 139,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Grapewine Group
Farge og duft: Dyp varm rød. Litt rustikk jordlig stil.
Smak: Bløtt anslag, mangler frukt, jordlig stil, noe syre, veldig rustikk. (2009)
Bruksområde: Enkle retter.
Vurdering: En enkel og litt uren toscaner. To flasker prøvet. Nå. (2009)
Laget av: 85% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (72p)
Perazzeta Sara 2009
Perazzeta Sara
Italia - Toscana
92815 Inter Logistikk - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt jordlig duft.
Smak: Følger duften, uren stil, ok syre, men ikke veldig fristende. (2009)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En jordlig og lite appetittlig vin. To flasker prøvet. Nå. (2009)
Laget av: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her