Nye musserende viner og sider i juli 2009

God eplesider er en sjeldenhet her til lands, og en konkurrent til så vel musserende vin og øl.
Redaksjonen
02 Juli 2009 - 16:59

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende viner og sider

(86p)
Weston Premium Organic Cider
H. Weston & Sons
England
80281 VSD - kr 47,80 (50cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
SR Wine Import
Farge og duft: Gyllengul. Fin epleduft, kjøttfull frukt, smør og snev av lær.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme, litt brusaktig skum, men veldig god eplesmak, en del sødme utover, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Kosesider, krydret kjøtt.
Vurdering: En god og lett søtlig sider. (UÅ)
Laget av: 100% epler
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring
Bestill her:

(86p)
Dry Farm House Cider
Yewgreen Farm
England
10519 Vectura - kr 59,90 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Procura
Farge og duft: Gulloransje. Rik god duft med kjøttfulle epletoner.
Smak: Bløtt anslag, myk og god eplefrukt, ok syre, fin tørrhet, litt stall i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En særpreget, men veldig godt laget sider. (UÅ)
Laget av: 100% epler, vann, sukker
Alkoholinnhold: 6,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(85p)
Severn Dry Sparkling Cider
The Old Vicarage
England
80280 Vectura - kr 57,50 (50cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Procura
Farge og duft: Guloransje. Småkompleks duft med en del epletoner.
Smak: Friskt anslag, godt skum, tørker en del utover. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig tørr sider. (UÅ)
Laget av: 90% epler, 10% vann
Alkoholinnhold: 6,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring (brukte whiskyfat), 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (73p)
Jacqueline Brut Rosé
C.G.E.V.F
Frankrike
57581 Vectura - kr 95,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Zarepta
Farge og duft: Klar kald rød. Litt enkel fruktig duft.
Smak: Rustikt anslag, emmen og uelegant med stort skum, uren finish. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En veldig uelegant musserende. Duften er det eneste positive. Nå. (UÅ)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du huset fullt av selvplukket tørket eller fryst sopp, lag en fyldig suppe som denne
Dagens rett

Har du huset fullt av selvplukket tørket eller fryst sopp, lag en fyldig suppe som denne

Skogsopp smaker alltid enda mer intenst enn kjøpesopp. Men for all del, det er fullt mulig å lage denne suppa med den type sopp også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her