Ny norsk vinkelnerseier

Ny norsk vinkelnerseier

Simon Zimmermann er nordisk vinkelnermester.
Aase E. Jacobsen
16 September 2013 - 00:38

Det ble en sterk norsk innsats i årets Nespresso Nordisk Mesterskap for Vinkelnere med Simon Zimmermann fra Lysebu på førsteplass og Heidi Iren Hansen, Norsk Sommelier Utdannelse/Bagatelle på tredjeplass. Midt mellom dem plasserte svenske Fredrik Hierner seg. Han jobber for tiden på Mash i København.

LES MER: Norsk seier i nordisk 2012

Det var imidlertid ikke åpenbart for publikum hvem som ville gå ut av finalen som vinner. Alle tre finalistene hadde sine styrker og svakheter i finaleøvelsene som innebar:

Semi gjorde utslaget

Blindsmaking av 10 drikkevarer i svart glass. Samtlige var nordiske, men der ble det skåret få poeng. Dekanteringen inneholdt flere trygge elementer, men også her var det feller å gå i som at det var vanskelig å se årgangen på flaskene og alle tre flaskene som stod på bordet hadde forskjellig årgang. Videre skulle kandidatene beskrive to typer kaffe og anbefale passende digestif til.

Den avsluttende finaleøvelsen var å avsløre identiteten til 10 bilder av vinpersoner og vingårder.

I følge vinkelnerforeningens president Heini Petersen var det Simons innsats i semifinalen gjorde utslaget. Han fikk nærmest full uttelling i servering av musserende vin samt retting av vinliste. I kvartfinalen var det en svært vanskelig teoriprøve med 60 spørsmål samt en blindsmaking.

Må jobbes hardere

Jurymedlem Francesco Azzarone som representerte Norge i VM tidligere i år og snart skal gjøre det samme i EM for sommelierer, understreker at til tross for at nivået på nordisk er bra, må det jobbes veldig hardt framover før man er på internasjonalt nivå.

Det var andre gang Simon deltok i nordisk og Heidis andre konkurranse overhodet etter andreplassen i NM tidligere i år. Siden Simon vant nordisk nå, kan han ikke stille for Norge en gang til. Så det stilles derfor store forventinger til Heidi i neste kvalifisering til nordisk som skjer i forbindelse med NM 2014.

LES MER: NM for vinkelnere 2013

Foto: Sune Eriksen

 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her