Ny guide over Nordens beste restauranter

Ny guide over Nordens beste restauranter

Nordens 250 beste restauranter samles i en og samme guide, White Guide Nordics, som lanseres 15. desember.
Redaksjonen
13 November 2014 - 09:00

For første gang blir Nordens restauranttilbud samlet i en og samme guide. Den blir kun tilgjengelig på engelsk men til gjengjeld vil den finnes både i trykt og digital utgave.

White Guide Nordics dekker ikke bare de nordiske hovedstedene, men også andre byer og sågar mindre steder.

– Å lage en guide over Nordens beste restauranter på engelsk føles som en selvfølge gitt den stadig økende skaren av matinteresserte gastroturister som kommer til vår del av verden. Jeg er overbevist om at vår målsetning med å lage et troverdig journalistisk produkt der hele Nordens beste gastronomiske tilbud presenteres, kommer til å få stor oppmerksomhet, ikke minst på de digitale plattformene, forteller Lena Ilkjær, prosjektleder for White Guide Nordic.

Viktig og etterspurt guide

Hun har lang erfaring med å introdusere det opprinnelig svenske guide-konseptet, også på andre markeder. Våren 2014 kom nemlig White Guide Danmark. Sammen med White Guide Sverige som har eksistert i 10 år, dekker de to guidene til sammen 800 restauranter.

– White Guide er en viktig aktør for å utvikle den gastronomiske scenen i disse kulinarisk sett dynamiske landene, påpeker Ilkjær som mener behovet for en totaloversikt i denne delen av Europa absolutt er på sin plass.

Den nye nordiske guiden følger samme form og med samme symbolbruk som den svenske og den danske.

Den vil inneholde 80 svenske, 75 danske (inkludert færøyske) , 45 norske, 40 finske og 10 islandske restauranter. De 25 beste uavhengig av land vil rankes i en Top 25 og får ekstra stor plass i guiden.

Omfattende testing

Alle restauranter poengsettes og deles inn i fem kategoriser: Internasjonal mesterklasse, mesterklasse, meget høyt nivå, høyt nivå og «også et godt sted».

– White guides suksess i Sverige og Danmark er i stor grad et resultat av den omfattende testingen av alle restaurantene i guiden. Hvert år besøker et stort team av anonyme testere restaurantene i guiden, forklarer Ilkjær.

Det er ikke bare maten som bedømmes, men hele restaurantopplevelsen.

– Målet er å gi restaurantgjesten best mulig informasjon før valget av restaurant gjøres. Siden starten har vi vært veldig opptatt av åpenhet og transparens for selve poengsystemet, sier Ilkjær.

Guiden vil selges via digitale salgskanaler og i bokhandelen. Samtidig med den trykte guiden lanseres White Guide Nordic Web som i tillegg til oversikt over restaurantene vil inneholde restaurantnyheter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her