Ny guide over Nordens beste restauranter

Ny guide over Nordens beste restauranter

Nordens 250 beste restauranter samles i en og samme guide, White Guide Nordics, som lanseres 15. desember.
Redaksjonen
13 November 2014 - 09:00

For første gang blir Nordens restauranttilbud samlet i en og samme guide. Den blir kun tilgjengelig på engelsk men til gjengjeld vil den finnes både i trykt og digital utgave.

White Guide Nordics dekker ikke bare de nordiske hovedstedene, men også andre byer og sågar mindre steder.

– Å lage en guide over Nordens beste restauranter på engelsk føles som en selvfølge gitt den stadig økende skaren av matinteresserte gastroturister som kommer til vår del av verden. Jeg er overbevist om at vår målsetning med å lage et troverdig journalistisk produkt der hele Nordens beste gastronomiske tilbud presenteres, kommer til å få stor oppmerksomhet, ikke minst på de digitale plattformene, forteller Lena Ilkjær, prosjektleder for White Guide Nordic.

Viktig og etterspurt guide

Hun har lang erfaring med å introdusere det opprinnelig svenske guide-konseptet, også på andre markeder. Våren 2014 kom nemlig White Guide Danmark. Sammen med White Guide Sverige som har eksistert i 10 år, dekker de to guidene til sammen 800 restauranter.

– White Guide er en viktig aktør for å utvikle den gastronomiske scenen i disse kulinarisk sett dynamiske landene, påpeker Ilkjær som mener behovet for en totaloversikt i denne delen av Europa absolutt er på sin plass.

Den nye nordiske guiden følger samme form og med samme symbolbruk som den svenske og den danske.

Den vil inneholde 80 svenske, 75 danske (inkludert færøyske) , 45 norske, 40 finske og 10 islandske restauranter. De 25 beste uavhengig av land vil rankes i en Top 25 og får ekstra stor plass i guiden.

Omfattende testing

Alle restauranter poengsettes og deles inn i fem kategoriser: Internasjonal mesterklasse, mesterklasse, meget høyt nivå, høyt nivå og «også et godt sted».

– White guides suksess i Sverige og Danmark er i stor grad et resultat av den omfattende testingen av alle restaurantene i guiden. Hvert år besøker et stort team av anonyme testere restaurantene i guiden, forklarer Ilkjær.

Det er ikke bare maten som bedømmes, men hele restaurantopplevelsen.

– Målet er å gi restaurantgjesten best mulig informasjon før valget av restaurant gjøres. Siden starten har vi vært veldig opptatt av åpenhet og transparens for selve poengsystemet, sier Ilkjær.

Guiden vil selges via digitale salgskanaler og i bokhandelen. Samtidig med den trykte guiden lanseres White Guide Nordic Web som i tillegg til oversikt over restaurantene vil inneholde restaurantnyheter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her