Norskbrygget lyst øl

De lyse helårsølene passer enda bedre om sommeren enn når temperaturene kryper ned mot null. Men de er stort sett tørsteslukkende alternativer. Som matøl er de stort sett for lette, selv om det finnes noen unntak. 
Redaksjonen
31 Mai 2007 - 10:11

Norskbrygget lyst øl

+ (88p)
Aass ICE
Aass Bryggeri
4,5 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Fin og rik duft med humle, malt, røyk, smør og krydder.
Smak: Fyldig anslag, deilig skum, veldig god bitterhet, lang fyldig finish.
Mat: Allround.
Vurdering: Det perfekte sommerøl som kan nytes langt utover høsten. 88 p

+ (87p)
Mack Fatøl
Mack Ølbryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Flott duft med med både malt og krydder samt røyktoner.
Smak: Fyldig anslag, god bitterhet og syrefriskhet, sitter lenge.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt laget helårsøl som passer ekstra godt når sommeren lar vente på seg. 87 p

 (86p)
Rogalands Pils
Berentsens Brygghus
4,7 %
33 cl flaske
Farge og duft: Lys gyllen. Frisk duft med melne epler, humle og sitrus.
Smak: Saftig deilig anslag, god fruktighet, bra bitterhet mot slutten, sitter godt og lenge.
Mat: Tørsteslukker, asiatiske retter med lyst kjøtt.
Vurdering: Et veldig innsmigrende øl. 86 p

 (86p)
Mack Ice
Mack Ølbryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Frisk god humleduft med innslag av sjøbris.
Smak: Følger duften, fin fylde, godt skum, snill men likevel tydelig bitterhet, sitter godt.
Mat: Tørsteslukker, reker, blåskjell.
Vurdering: Et veldig godt drikkeøl for en hver seilas. 86 p

 (85p)
Berentsens Økologisk Pils
Berentsens Brygghus
4,7 %
33 cl flaske
Farge og duft: Frisk duft med noe blomster, frukt og malt/humle.
Smak: Godt anslag, følger duften, godt skum, frisk bitterhet i finishen.
Mat: Tørsteslukker, lette retter, reker eller blåskjell.
Vurdering: En god tørsteslukker uavhengig av vær og vind. 85 p

 (85p)
Arendalspilsner
Ringnes
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Lys gyllen. Spennende duft med søtlige frukttoner.
Smak: Leskende anslag, fin fruktighet gjennom hele kurven, noe sødme, dempet bitterhet, deilig finish.
Mat: Tørsteslukker, asiatisk mat.
Vurdering: For den som liker et øl med litt sødme. Må serveres godt avkjølt. 85 p

 (84p)
Atna Økologisk pils
Atna Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Uklar gyllengul. Fin duft med noe humle og malt samt frukt.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, god bitterhet som holder smaken opp ganske lenge.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et lettdrikkelig lyst øl med bra karakter.  84 p

÷ (83p)
Mack Arctic Beer
Mack Ølbryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Lys gullgul. Klar frisk duft med noe røyk og malt/humle.
Smak: Lett anslag, mykt skum, god friskhet, ok bitterhet i finishen.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: På den lettdrikkelige siden. Bør serveres godt avkjølt. 83 p

÷ (83p)
Trio Pilsner
Trio Bryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Lys gul. Behagelig og ganske rik duft med fine sitrus- og blomstertoner.
Smak: Fint anslag, behagelig bitterhet, sitter en stund men ikke så veldig lenge.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Lettdrikkelig, ukomplisert men likevel godt. 83 p

÷ (81p)
Trio Supporter
Trio Bryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Fruktig duft med tropisk innslag.
Smak: Følger duften, svakt malt- og humlepreg, lett bitterhet som gjør at smaken sitter en stund.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et fruktig og lettdrikkelig øl. 81 p

÷ (80p)
Ringnes LITE
Ringnes
4,5 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Lett duft med noe humle og malt samt krydder.
Smak: Lett friskt anslag, bløtt skum, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et lett og ganske enkelt øl. 80 p

(79p)
Tuborg LITE
Ringnes
4,5 %
50 cl boks
Farge og duft: Lys gyllen. Fin maltduft med en del sitrus.
Smak: Lett friskt anslag, lett fylde, litt lite bitterhet.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et veldig lett øl som mangler litt av alt. 79 p

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her