Norsk akevitt første vinner av Fridtjovprisen

Bare én av 60 nådde opp i kåringen av årets drikkeprodukt av norske råvarer.
12 Oktober 2011 - 12:17

60 norske drikker konkurrerte, men bare en var god nok for medalje da Fridtjovprisen ble delt ut for første gang i helga.

- Dette er ikke noe barneskirenn, seier medarrangør Eli-Grete Høyvik ved Ciderhuset i Balestrand til Sogn Avis.

Den nye Fridtjovprisen stod på programmet under festivalen Norsk drikke i Balestrand. Festivalen ble arrangert av Ciderhuset, Balholm, Kviknes Hotel og HippHipp Flora!, og prisen skal hedre årets norske drikkeprodukt. Det ble konkurrert i fruktjuice, eplesider, øl, frukt- og bærvin, fruktbrennevin, kornbrennevin og akevitt.

Totalt 60 produkt ble vurdert av jury ledet av vinkelneren og journalisten Merete Bø.

Til tross for mange gode produkter, ble det ikke delt ut gull eller sølvmedaljer.

Bare Simers Oslo Akevitt frå Arcus hadde kvalitet nok til å få bronsemedalje, og fikk dermed Fridtjovprisen.

- Det er et veldig godt produsert brennevinsprodukt med alt det enn akevitt skal ha, seier Bø om potetbrennevinet.

Høyvik seier ho er glad for streng dømming, og mener det vil heve prisens status.

Fridtjovprisen er stiftet av Norges Bondelag og NHO Reiseliv: Den skal væra en nasjonal pris for Årets drikke- produkt av norske råvarer. Prisen skal stimulere til videre produktutvikling og kvalitetsheving av drikkevarer framstilt av norske råvarer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her