Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.

Årets NM i østersåpning blir forsommerens kjempefest under Oslo Race Week på Aker Brygge.
Deltakerene trakterer sylskarpe kniver i det de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM som arrangeres av Apéritif.
Tid: Søndag 6. juni 2010 klokken 14 - 16
Sted: Herbern Marina, Aker Brygge
NM i østersåpning under Oslo Race Week
Aker Brygge blir en syndende gryte av aktiviteter de to første ukene i juni med flere store regattaer, stupeoppvisning, utstillinger, konkurranser og mye, mye mer.
Selve NM i østersåpning finner sted på scenen foran Herbern Marina som er hovedkvarter for arrangementene som skjer under Oslo Race Weeks to uker lange program.
Champagne- og østersbaren ved Herbern Marina er åpen fra klokken 12-18, og serverer champagne til fantastisk lave priser til heiagjengen på konkurransedagen.
Har du ikke meldt deg på ennå, er det ikke for sent!
Hva: | NM i østersåpning 2010 | Når: | Søndag 6. juni klokken 14.00 (registrering fra kl 12.00) | Hvor: | Stranden, Aker Brygge (scene ved Herbern Marina) | Hvem: | Du som arbeider med sjømat profesjonelt | Hvorfor: | Vinneren vil representere Norge under årets VM - 56th Galway International Oyster Festival, Irland 23. - 26. september. |
|
Norge i verdenstoppenNorge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
To verdensmestere de siste årene (
Ola Nilsson og
Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.
Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2 minutter og 50 sekunder, de var dessuten så å si perfekt åpnet.
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerene får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi
norske flatøsters av ypperste kvalitet fra Bømlo.
I år blir det kanskje din tur?
Enestående premier

Vinneren får anledningen til å forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
Norgesmesteren får dessuten en utrolig Omega Seamaster, til en verdi av kroner 15 000,-, levert av den offisielle tidtakeren Omega Norge.
Videre blir vinneren og finalistene premiert med et utvalg champagne fra champagnehuset Pommery, premier fra
TABASCO® , det blir en egen premie for beste presentasjon og beste kvinnelige østersåpner.
Så jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
Møt opp på Stranden, Aker Brygge søndag 6. juni klokken 14 for en unik opplevelse!

Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift