Norges beste kokkekunstner

Bjørn Cameron Alexander gikk fredag helt til topps under NM i kokkekunst under Den Norske Matfestivalen i Ålesund. Han mottok også Kongepokal for sine prestasjoner.
Redaksjonen
28 August 2004 - 00:29

Årets NM i kokkekunst var tildelt Kongepokal, ettersom det i år er 15. året at dette prestisjefulle NM arrangeres. Det er fire år siden sist mesterskapet var satt opp med Kongepokal.

Norgesmesteren er oppvokst i Drøbak, men jobber til daglig som kjøkkensjef ved Flavours i Oslo. Hans meny falt best i smak under NM som gikk over to dager. Alexanders medhjelper under konkurransen var Jan Egil Holter.

Gunnar Hvarnes fra Larvik ble nummer to. Han er soussjef ved Restaurant Annen Etage i Oslo. Hans medhjelper under NM-finalen var Marita Andersern.

Tittelforsvarer Geir Skeie, fra Fitjar i Hordaland, klarte bare nesten å gjenta bragden fra i fjor. Han endte til slutt på bronseplass. Skeie arbeider som kokk ved Mathuset Solvold i Sandefjord. Han hadde med seg Synnøve Bjørhovde som medhjelper.

Kyndige dommere
Dommerne bedømte den treretters finalemenyene på bakgrunn av anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst - smak.

Dommerpanelet består av profilerte nordiske kokker:
· Harald Osa, Holmenkollen Restaurant, Oslo og Oro Bar & Restaurant, Oslo
· Lasse Lundqvist, Finland
· Gissur Gudmundsson Island, president i den nordiske kokkelauget NCA
· Johan Slettvåg Hoel, Rauma videregående skole
· Odd Ivar Solvold - tredobbelt norgesmester i kokkekunst, Mathuset Solvold, Sandefjord

Finalistene under årets NM ble tatt ut blant 42 påmeldte kandidater. I tillegg til de tre på seierpodiet var det:

- Børge Brekke, kokk ved "Neptun Restauranter," Bergen. Oppvokst i Os.
- Jørn Andrè Dahl, kjøkkensjef ved "De Fem Stuer," HPH Rica, Oslo. Bosatt på Leirsund (Akershus). Oppvokst i Oslo.
- Kari Innerå, kokk ved "En smak av Oliven," Harstad. Oppvokst på Ibestad (Troms).
- Siv Hilde Lillehaug, kokk ved "Nordland Fiskerifagskole," Gravdal (Lofoten). Oppvokst i Vågan og bosatt i Henningsvær (Lofoten).
- Kenneth Løken, soussjef ved Klækken Hotell, Hønefoss. Oppvokst i Herøy (Møre & Romsdal).
- Øystein Vallestad Næss, soussjef ved Quality Hotell Edvard Grieg, Bergen. Oppvokst i Bergen.
- Morten Overgård Svendsen, kjøkkensjef ved "Bryggen Gastronomi," Trondheim. Oppvokst i  Steinkjer.
- Thomas S. Tangen, kokk ved "Restaurant Victor," Oslo. Oppvokst i Lørenskog (Akershus).
- Kim Valstad, Hotel Bristol, Oslo. Oppvokst i Tønsberg. Bosatt i Stavanger.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her