Nordmenn vil ha kveldsåpne pol

Ønsker likestilling med ølsalg, viser undersøkelse.
25 Mars 2011 - 17:10

Nordmenn vil ha åpne Vinmonopol til 20.00 på hverdager og 18.00 på lørdager, viser en undersøkelse Respons Analyse AS har utført for Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).

Over halvparten av de spurte ønsker samme åpningstider for Vinmonopolet og ølsalget i dagligvarebutikkene. I dag har kommunene adgang til å tillate ølsalg fram til klokken 20.00 på hverdager og klokken 18.00 på lørdager, mens Vinmonopolet stenger to timer tidligere i ukedagene og tre timer tidligere på lørdagen.

- Undersøkelsen viser at et klart flertall i befolkningen er for at åpningstidene på Vinmonopolet skal likestilles med åpningstidene for ølsalg, opplyser generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

31 prosent av de spurte er negative til utvidede åpningstider.

- Det er i dag en bred folkelig støtte til vinmonopolordningen. Hvis denne støtten skal fortsette i framtiden, må Vinmonopolet kunne tilpasse seg økte krav fra forbrukerne, mener Jordheim.

VBF har i forbindelse med at Stortinget snart behandler endringer i alkoholloven, foreslått å endre åpningstidsbestemmelsene for Vinmonopolet.

Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget avgir innstilling om endringer i alkoholloven 29. mars.

Det er også et bredt politisk flertall i folket for å utvide åpningstidene på Vinmonopolet, viser undersøkelsen. Blant Arbeiderpartiets, Venstres, Høyres og Fremskrittpartiets velgere er det flertall for å utvide åpningstidene. VBF ber nå politikerne lytte til velgerne og innføre samme åpningstider for øl og vin.

1.005 personer svarte på den landsomfattende undersøkelsen, som ble utført i perioden 7. til 9. mars.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her