Christian André Pettersen hentet altså sin andre globale Bocuse d’Or-medalje i årets konkurranse.
Det er altså andre gang han er Norges kandidat i Bocuse d’Or. Første gang var i 2019 som ga en bronseplass, noe han ikke var fornøyd med. Samme år kvalifiserte han seg til årets konkurranse, og i fjor vant han Bocuse d’Or Europa.
![Christian Andre Pettersen Bocuse d'Or 2021.jpg [161.61 KB]](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2021/9/27/7c8781a06975f835aa6576d9f50f5449/jpg/aperitif/preview/Christian%20Andre%20Pettersen%20Bocuse%20d'Or%202021.jpg)
Sølv gikk til Danmark og gull til Frankrike i årets konkurranse. Som nok var en kjærkommen revansj etter mange år med skandinavisk dominans.
Norges 14 Bocuse-kokker har til nå vunnet fem gull, tre sølv og fire bronser i de 16 (av totalt 18) verdensfinalene Norge har deltatt i siden 1987. Norge er fortsatt nasjonen med flest medaljer i konkurransen, bare etterfulgt av Frankrike som har totalt ti medaljer. Frankrike har nå åtte, mot Norges fem gull.
![Bocuse 2021 Christian andre Pettersen Ferdaskrin.jpg [151.58 KB]](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2021/9/28/12c70b1eae3067ab6840c09cef689c34/jpg/aperitif/preview/Bocuse%202021%20Christian%20andre%20Pettersen%20Ferdaskrin.jpg)
![Fatrett endeligtallerken Oksebok Palmekål Steinsoppterte Stuing Foto Tom Haga.jpg [1.12 MB]](https://www.aperitif.no/storage/image/core_files/2021/9/28/b9b46f01e7ebdf75978a99e7c056e47f/jpg/aperitif/preview/Fatrett%20endeligtallerken%20Oksebok%20Palmekål%20Steinsoppterte%20Stuing%20Foto%20Tom%20Haga.jpg)