NM i østersåpning på Sans i Oslo

I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
Redaksjonen
05 August 2001 - 19:11

Det blir full fart på Sans 9. september kl. 13.00. Da går nemlig NM i østersåpning av stabelen som et lukket bransjearrangement. Men vi kan love at det ikke blir mindre spennende av den grunn.

Selvfølgelig skal du som arbeider som kokk melde deg på med en gang. Det kan du gjøre her. For om du ikke vinner, blir det mye fart og mye godt å drikke.

Vinneren reiser sammen med selvvalgt reisefølge til Irland og Galway og deltar i VM i østersåpning som arrangeres den 27. -29. september.

Espen Nytvedt (bildet) fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i fjorårets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekt var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge den gang Solsiden, som måtte dele tredjeplassen. I VM ble det åttende plass for Nytvedt. Men han skåret mest av alle når det gjaldt å åpne og arrangere østersen på den mest presentable måten.

Juryen i år er ennå ikke helt klar men Tore Namstad, Madserud Gård, Daniel Karlsson, Klosteret og Lars Barmen, NRK har så langt sagt ja til å sitte i juryen.

Turen til Irland er sponset av Irlands Tuirstkontor. Østers er sponset av Sealife og T. Storm og Sønner lar det vanke Champagne Bollinger til både deltakere og tilskuere. Dette blir en fest for bransjen.

Det er klart det skal stille deltakere fra ditt spisested og vi ber deg melde deg og dine på så fort som mulig. Du kan bruke skjemaet du finner ved å trykke på lenkene under. Du kan også fakse deltakerlisten til faksnr. 22 98 86 01.

Meld deg på som deltaker i NM

Meld deg på som festdeltaker

Deltakerene vil få tilsendt Reglement

Sans finner du i Nedre Vollgt. 19
(gamle Børsen, like ovenfor Terra Bar & Restaurant).

À la carte meny
Sans har satt i sammen følgende meny til de som ønsker å bli igjen for å roe seg ned og nyte et godt måltid etter at konkurransen er avholdt:

Forretter:
1) Dampet blåskjell med karri, hvitløk og chili
2) Tre laks: Ceviche med tomat, koriander og lime
Lakserogn med vodka
Parmesangrillet med ruccolasalat
3) Blackend reinsdyrcarpaccio med cognacmarinerte tyttebær

Hovedretter:
1) Ovnsbakt kveite med safranvinaigrette
2) Pepper sverdfisk med surret Pok Choi
Servert med Aloo Gobi (purrè av blomkål, spisskummin og poteter)
3) Lammecarrè med spinat og kantareller
Servert med portvin- og lavendelsaus

Ost:
Moden ost denne dagen, ikke fastsatt på dette tidspunktet

Dessert:
1) Mangosalat med sjokoladeterrin av mørk og hvit sjokolade
Servert med stikkelsbærculis
2) Lun fersken Crème Brûlèe med grappagranitè
3) Karamellisert tyttebærterte med vaniljeis

Valget er ditt - sett i sammen din meny:
2 retter kr. 280,00 (forrett eller dessert, hovedrett)
3 retter kr. 340,00 (forrett, hovedrett, ost eller dessert)
4 retter kr. 380,00 (forrett, hovedrett, ost, dessert)

Fra fjorårets NM

Juryen diskuterer kvaliteten på den håndtverksmessige utførelsen
 
 
 
 

Daniel Karlsson og Terje Ness instruerer og sjekker at alt er klart før finalen
 

 

 

 

Tore Namstad fra Palace sjekker grundig østersene for overpreparering. Én av finaledeltakerne ble faktisk disket like før start på grunn av dette.
 

 

 

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her