NM i østersåpning på Sans i Oslo

I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
Redaksjonen
07 August 2001 - 02:00

Det blir full fart på Sans 9. september kl. 13.00. Da går nemlig NM i østersåpning av stabelen som et lukket bransjearrangement. Men vi kan love at det ikke blir mindre spennende av den grunn.
 
Selvfølgelig skal du som arbeider som kokk melde deg på med en gang. Det kan du gjøre her. For om du ikke vinner, blir det mye fart og mye godt å drikke.
 
Vinneren reiser sammen med selvvalgt reisefølge til Irland og Galway og deltar i VM i østersåpning som arrangeres den 27. -29. september.
 
Espen Nytvedt (bildet) fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i fjorårets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekt var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge den gang Solsiden, som måtte dele tredjeplassen. I VM ble det åttende plass for Nytvedt. Men han skåret mest av alle når det gjaldt å åpne og arrangere østersen på den mest presentable måten.
 
Juryen i år er ennå ikke helt klar men Tore Namstad, Madserud Gård, Daniel Karlsson, Klosteret og Lars Barmen, NRK har så langt sagt ja til å sitte i juryen.
 
Turen til Irland er sponset av Irlands Tuirstkontor. Østers er sponset av Sealife og T. Storm og Sønner lar det vanke Champagne Bollinger til både deltakere og tilskuere. Dette blir en fest for bransjen..
 
Det er klart det skal stille deltakere fra ditt spisested og vi ber deg melde deg og dine på så fort som mulig. Du kan bruke skjemaet du finner ved å trykke på lenkene under. Du kan også fakse deltakerlisten til faksnr. 22 98 86 01.
 

Sans finner du i Nedre Vollgt. 19 (gamle Børsen, like ovenfor Terra Bar & Restaurant).

À la carte meny
Sans har satt i sammen følgende meny til de som ønsker å bli igjen for å roe seg ned og nyte et godt måltid etter at konkurransen er avholdt:

Forretter:
1) Dampet blåskjell med karri, hvitløk og chili
2) Tre laks: Ceviche med tomat, koriander og lime
Lakserogn med vodka
Parmesangrillet med ruccolasalat
3) Blackend reinsdyrcarpaccio med cognacmarinerte tyttebær

Hovedretter:
1) Ovnsbakt kveite med safranvinaigrette
2) Pepper sverdfisk med surret Pok Choi
Servert med Aloo Gobi (purrè av blomkål, spisskummin og poteter)
3) Lammecarrè med spinat og kantareller
Servert med portvin- og lavendelsaus

Ost:
Moden ost denne dagen, ikke fastsatt på dette tidspunktet

Dessert:
1) Mangosalat med sjokoladeterrin av mørk og hvit sjokolade
Servert med stikkelsbærculis
2) Lun fersken Crème Brûlèe med grappagranitè
3) Karamellisert tyttebærterte med vaniljeis

Valget er ditt - sett i sammen din meny:
2 retter kr. 280,00 (forrett eller dessert, hovedrett)
3 retter kr. 340,00 (forrett, hovedrett, ost eller dessert)
4 retter kr. 380,00 (forrett, hovedrett, ost, dessert)

Meld deg på som deltaker i NM

Meld deg på som festdeltaker

Her kan du se på reglene for NM

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her