NM i østersåpning på Sans i Oslo

I år går NM i østersåpning som et rent bransjearrangement den 9. september på restaurant Sans i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge. For deg som tilhører bransjen men so
Redaksjonen
07 August 2001 - 01:00

Det blir full fart på Sans 9. september kl. 13.00. Da går nemlig NM i østersåpning av stabelen som et lukket bransjearrangement. Men vi kan love at det ikke blir mindre spennende av den grunn.
 
Selvfølgelig skal du som arbeider som kokk melde deg på med en gang. Det kan du gjøre her. For om du ikke vinner, blir det mye fart og mye godt å drikke.
 
Vinneren reiser sammen med selvvalgt reisefølge til Irland og Galway og deltar i VM i østersåpning som arrangeres den 27. -29. september.
 
Espen Nytvedt (bildet) fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i fjorårets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekt var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge den gang Solsiden, som måtte dele tredjeplassen. I VM ble det åttende plass for Nytvedt. Men han skåret mest av alle når det gjaldt å åpne og arrangere østersen på den mest presentable måten.
 
Juryen i år er ennå ikke helt klar men Tore Namstad, Madserud Gård, Daniel Karlsson, Klosteret og Lars Barmen, NRK har så langt sagt ja til å sitte i juryen.
 
Turen til Irland er sponset av Irlands Tuirstkontor. Østers er sponset av Sealife og T. Storm og Sønner lar det vanke Champagne Bollinger til både deltakere og tilskuere. Dette blir en fest for bransjen..
 
Det er klart det skal stille deltakere fra ditt spisested og vi ber deg melde deg og dine på så fort som mulig. Du kan bruke skjemaet du finner ved å trykke på lenkene under. Du kan også fakse deltakerlisten til faksnr. 22 98 86 01.
 

Sans finner du i Nedre Vollgt. 19 (gamle Børsen, like ovenfor Terra Bar & Restaurant).

À la carte meny
Sans har satt i sammen følgende meny til de som ønsker å bli igjen for å roe seg ned og nyte et godt måltid etter at konkurransen er avholdt:

Forretter:
1) Dampet blåskjell med karri, hvitløk og chili
2) Tre laks: Ceviche med tomat, koriander og lime
Lakserogn med vodka
Parmesangrillet med ruccolasalat
3) Blackend reinsdyrcarpaccio med cognacmarinerte tyttebær

Hovedretter:
1) Ovnsbakt kveite med safranvinaigrette
2) Pepper sverdfisk med surret Pok Choi
Servert med Aloo Gobi (purrè av blomkål, spisskummin og poteter)
3) Lammecarrè med spinat og kantareller
Servert med portvin- og lavendelsaus

Ost:
Moden ost denne dagen, ikke fastsatt på dette tidspunktet

Dessert:
1) Mangosalat med sjokoladeterrin av mørk og hvit sjokolade
Servert med stikkelsbærculis
2) Lun fersken Crème Brûlèe med grappagranitè
3) Karamellisert tyttebærterte med vaniljeis

Valget er ditt - sett i sammen din meny:
2 retter kr. 280,00 (forrett eller dessert, hovedrett)
3 retter kr. 340,00 (forrett, hovedrett, ost eller dessert)
4 retter kr. 380,00 (forrett, hovedrett, ost, dessert)

Meld deg på som deltaker i NM

Meld deg på som festdeltaker

Her kan du se på reglene for NM

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her