NM er avlyst

NM i institusjonskokkefaget for lag 2009 er avlyst. Årsaken er for få påmeldte.
Redaksjonen
07 Oktober 2008 - 12:20

- Vi arrangerer ikke NM for enhver pris. Vi skal plukke ut seks kvalifiserte lag blant fem innsendte bidrag. Det lar seg rett og slett ikke gjøre, sier leder Britt R. Sørø i Kost- og ernæringsforbundet.
 
NM skulle opprinnelig arrangeres på Smak 09 på Norges Varemesse på Lillestrøm 6. februar neste år. Men da fristen for påmelding gikk ut 19. september hadde det bare kommet inn fem forslag til NM.
 
Lav deltagelse
- Deltagelsen har aldri vært så lav som i år. Med så laber interesse blir det ingen reell konkurranse, sier Sørø.
 
Oppgaven i år hadde fokus på mat til ungdom på internatskole. To av de tolv ungdommene det skulle lages mat til har laktoseintoleranse og dette måtte tilpasses alle måltidene. Det skal serves frokost, varm lunsj, middag og dessert.
 
NM-reglene krever at deltakerne sender inn meny og oppskrifter, utfylt råvare- og krydderliste, i tillegg til at måltidene skal pris-, energi- og fettberegnes.
 
Klare regler
- Konkurransereglene er klare. Vi har også laget en sjekkliste som er veldig detaljert, så det skal ikke være mulig å misforstå kravene. Likevel har vi fått inn bidrag som er mangelfulle og som ikke svarer helt til oppgaven, sier Britt R. Sørø.
 
Men tross den vanskelige situasjonen som er oppstått er hun tydelig på at Kost- og ernæringsforbundet ikke kan fire på konkurransereglene.
 
Viktig med status
- NM er vårt største markedsføringstiltak og vi skulle mer enn gjerne deltatt på Smak09. Men som arrangør kan vi ikke sende lag til NM-finalen som ikke er kvalifiserte. Statusen til faget vårt er viktig og vi kan ikke signalisere at det egentlig ikke er så nøye om deltakerne faktisk kan det som etterspørres, sier Britt R. Sørø.
 
Kost- og ernæringsforbundet vil nå evaluere NM-arrangementet og gå igjennom konkurransereglene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her