Drikke
Nettsalg av vin øker

Nettsalg av vin øker

Apéritif opplever at stadig flere bruker bestillingsknappen. Økt vinsalg via nettet bekreftes både av Vinmonopolet og fra andre land uten monopol.
Aase E. Jacobsen
26 Oktober 2014 - 17:15

Andelen franskmenn som har handlet vin via nettet er doblet siden 2013 og er nå oppe i 24 prosent, ifølge det franske vinrådgivningsfirmaet SoWine.

Vinavisen.dk spurte sine lesere og 12,6 prosent av dem bruker nesten utelukkende nettet som innkjøpssted.  

Spiser av butikkordrene

Norge er intet unntak når det kommer til netthandel til tross for at vi her kun snakker om handel via Vinmonopolet. Ifølge kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen forventes antall nettordrer å øke med drøyt 10 prosent i år sammenlignet med i fjor.

Han understreker at det er en tydelig trend at netthandelen vokser som kanal, dels på bekostning av de øvrige bestillingskanalene.

Nettordrene utgjør fortsatt bare 28 prosent av det totale antall ordrer som mottas av Vinmonopolet og den gjennomsnittlige ordreverdien for Vinmonopolets nettordrer er 1470 kroner.

Det har vært 35 prosent større trafikk via Apéritifs populære bestillingsknapp i de 9 første månedene i 2014 enn i samme periode i fjor. Det viser målinger fra Google Analytics.

Viktigere som informasjonskanal

SoWine-undersøkelsen viser dessuten at franskmennene i høy grad bruker nettet som informasjonskanal før valg av vin. Nettet er den tredje viktigste kanalen etter venners anbefaling og råd fra butikkpersonale. Dette er en fordeling som vil endre seg jo større andel av vinsalget som skjer via nett.

En undersøkelse utført av TNS Gallup for Vinmonopolet, riktignok fra i 2011, bekrefter at dette gjelder også i Norge. Dessuten kommer det fram at jo mer kunnskapsrik vinkunden er, jo viktigere blir nettet som informasjonskanal.

Apéritif ser den samme trenden. - Stadig flere bruker våre vinanbefalinger. Nyhetsbrevene "Ukens vin" og "Ukens godbiter" går ut i et antall av henholdsvis 39.000 og 35.500 ukentlig. Ifølge våre leserundersøkelser kjøper 35 prosent av leserne inn etter anbefalingene månedlig eller oftere, sier Jan H. Amundsen, ansv. redaktør i aperitif.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her