Lenoir ble kontaktet av den colombianske kaffeindustrien som ønsket en like stor bevisshet rundt kaffe som det etter hvert er blitt rundt vin. Det ble gjennomført vitenskapelige så vel som sensoriske analyser for å komme frem til de 36 vanligste aromaene i verdens toppcru''er for kaffe. Et arbeid som tok to år. Det store settet finnes i to ugaver, en hvor flaskene ligger i en treboks i luksusutførelse, og en i en mer ordinær støpning. Et hefte med detaljert beskrivelse av hver aroma og dens tilhørighet medfølger begge utgavene. At mørk sjokolade, malt og ristede mandler er typiske kaffe-aromaer, er ingen overraskelse, men at agurk, grønne erter og aprikos hører hjemme i kaffeterminologien, viser hvor spennende duftstudier egentlig er. Hele idéen bak duftsettene er å bevissgjøre vin- eller kaffeelskeren om hvilke aromaer som kan ventes, slik at han eller hun med større grad av nytelse og utbytte kan teste det aktuelle produktet senere. Som for alt annet er trening nødvendig. Begynn derfor gjerne med seks-aroma-settet og bli fortrolig med arbeidsformen før du beveger deg over i det store duftleksikonet. Nesen er minst like viktig, endog kanskje viktigere enn tungen både når det gjelder å smake/identifisere og å nyte enten det er flytende eller fast føde. Lenoir har på trappene et stort sett også for sigar. I dag finnes kun seks aroma-settet. Nese for krydder finnes i en stor utgave (54 aromaer) og en mindre med 12. Le Nez du Vin selges i seks ulike varianter: 12 aromaer for rødvin, for hvitvin eller for spesifikke vindistrikt. Dessuten i henholdsvis 6, 25 og 54 dufter. Le Nez du Vin er representert i Skandinavia av Palmberg Provins: tel. 00-46-31-55-50-20. Vis til omtale i Apéritif. Aase E. Jacobsen 23.09.98
Nese for kaffe
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele sakenSupertoscaner som ikke får lov å hete det
Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Francesco Marzola er Europas 7. beste
Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.
Les hele saken