Mye å spare på klassiker

Denne californiske klassikeren er 32 prosent billigere i taxfree-butikken.
Aase E. Jacobsen
01 Juni 2011 - 16:15

Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon 2007 (56936) er til kroner 219 absolutt verd å plukke med seg fra flyplassen. Både om du søker umiddelbar nytelse, eller foretrekker å legge vinen til side noen år. 2002-årgangen smaker fortreffelig i dag og viser denne klassiske vinens evne til å modnes med stil.

Godt integrert alkohol
Den har nemlig en veldig elegant struktur til å være en californisk cabernet eller cab som det heter på de kanter. Stor saftighet fra gode syrer, fine slanke tanniner, flott frukt og et deilig solbærpreg. De 15,5 prosentene med alkohol er overraskende godt integrert.

Produsenten Robert Mondavi er en legende i California, og var den første til å etablere seg i Napa Valley etter forbudstiden. Og det var så sent som i 1966. Men den første vinmarken, To Kalon, ble plantet allerede i 1870. Det ikoniske Mondavi-anlegget ligger midt i Napa, nærmere bestemt i Oakville som ikke uventet har en høy stjerne for sin druekvalitet, primært cabernet.

Legendarisk druekilde
Mesteparten av druene i "vår" vin kommer fra Oakville og 38 prosent av druemiksen hentes fra legendariske To Kalon. I tillegg til cabernet er det også litt merlot, cabernet franc, petit verdot og malbec.

I en helt annen stil, men like fullt et veldig godt kjøp taxfree (kroner 109), er Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir 2009 (41588). Saftig, bløt og sødmefylt, men med tilstrekkelig syrefriskhet til å gjøre den til en interessant partner til kylling og svin fra grillen. Den henter sine druer fra et langt større område, Central Coast og fra Mondavis mange kontraktsbundne vinbønder.
 
 
 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her