Møtes i Stavanger

De beste yrkesutøverne møtes i Stavanger i oktober.
Redaksjonen
25 Juni 2008 - 14:00

I oktober blir det norgesmesterskap og andre yrkeskonkurranser for unge yrkesutøvere i minst 20 fag.
 
For mange fag blir dette en del av uttaket til WorldSkills - Yrkes-VM - i Calgary neste år. Flere av deltakerne skal først delta i EuroSkills i Rotterdam.
 
14. - 16. oktober blir Stavanger Forum arena for årets norgesmesterskap i yrkesfag.
 
- WorldSkills i Calgary neste år er det største målet for svært mange av deltakerne i Yrkes-NM, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway i en pressemelding.
 
For annen gang skal hun stå i spissen for et samlende norsk NM. Ideen er å samle så mange norgesmesterskap i yrkesfag som mulig under et tak og i et arrangement.
 
God respons
- Vi fikk veldig god respons da vi lanserte ideen om et felles norgesmesterskap, og arrangementet på Lillestrøm i 2006 ble en stor suksess. Noen fag har spesielle arrangementer hvor de fortsatt ønsker å holde sine norgesmesterskap, men mange av disse legger landskamper eller nordiske mesterskap til Stavanger Forum.
 
Medio juni har 20 fag sagt at de med sikkerhet kommer til å arrangere konkurranser i Stavanger Forum, men Lange regner med at flere vil komme til i løpet av sommeren.
 
Mange konkurranser
Lange vet med sikkerhet at det blir konkurranser i fagene baker, konditor, kokk, servitør og en rekke andre.
 
I september deltar Norge for første gang i EuroSkills. I den 20 personer store landslagstroppen til Amsterdam er det 11 deltakere. I WorldSkills har Norge stilt lag siden 1991. I fjor besto yrkeslandslaget av 25 deltakere i 22 fag. Med et tilsvarende stort støtteapparat hadde den samlede landslagstroppen over 50 deltakere. Laget tok da gull i blomsterdekoratørfaget og bronse i telekommunikasjon samt en rekke diplomer for høy kvalitet.
 
Bygge kultur
- Hensikten med å satse på NM, EM og VM er å bygge opp en kultur rundt konkurranser helt fra skolekonkurranser og distriktskonkurranser og fram til WorldSkills hvor deltakerne møter de beste fra omlag 50 land. Dette gjør vi fordi norsk næringsliv trenger å sette fokus på kvalitet for å vinne i konkurranse med billigere produkter og arbeidskraft fra andre land.
 
Konkurransene i Stavanger Forum arrangeres av WorldSkills Norway i samarbeid med Rogaland fylkeskommune. Samtidig arrangeres også lokal yrkesmesse og flere nasjonale konferanser om videregående opplæring.
 
WorldSkills Norway og Yrkes-VM støttes av utdanningsdirektoratet, LO og NHO.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her