Mot slutten i WorldSkills

- Konkurranser blant yrkesutøvere er enormt viktig for rekrutteringen til yrkesfagene. Det sier Kjell Grue, direktør i WorldSkills Norway og direktør i NHO.
Redaksjonen
19 November 2007 - 11:00

Han har besøkt årets Yrkes-VM i Japan og er imponert over nivået og den innsatsviljen som legges til grunn for deltakelsen.
 
- Her settes norsk breddekompetanse på prøve mot deltakere som kanskje har trent spisskompetanse i flere år spesielt for denne konkurransen. I mange land er det forbundet med meget stor prestisje å gå til topps i yrkes-VM. Også i Norge bør deltakerne kunne regne med å bli betraktet som attraktive, sier han i en pressemelding.
 
Nyttig
- Vi har ikke ressurser eller interesse av å dyrke fram deltakere over flere år slik enkelte land gjør. Men deltakelsen er veldig nyttig for å måle det norske toppnivået mot resten av verden. Jeg ser i spenning fram mot premieutdelingen onsdag.
 
- Vi har et utmerket yrkeslandslag. De representerer det beste fagene kan oppdrive i denne aldersgruppen, sier Grue.
 
- Med stadig sterkere internasjonal konkurranse i en verden med et stadig mer internasjonalt arbeidsmarked er det viktig å kunne måle denne kvaliteten mot nivået i andre land, sier han.
 
 
Undervurdert
- Fagopplæring er undervurdert i Norge. Men denne kompetansen er meget viktig for at Norge skal være et konkurransedyktig land også i framtiden. Vi har et stort behov for dyktige yrkesutøvere i alle fag. Konkurranser som yrkes-NM og yrkes-VM er med på å sette fokus på dette, mener Grue.
 
Viktig
- Konkurranser i yrkesfag er viktige både for å dyrke fram bredere interesse og spisskompetanse innen spesielle sektorer. Likevel må vi beholde bredden i fagopplæringen slik at arbeidskraften er fleksibel og kan takle omstillinger i arbeidsmarkedet.
 
- Jeg har sett alle våre deltakere i aksjon og jeg er meget imponert over det jeg har sett. Selv om ikke alle kan gå til topps, har jeg sett en innsatsvilje det står respekt av, sier Kjell Grue.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her