Moestue Grape Selections AS

Redaksjonen
18 Mars 2003 - 10:26

Navn: Moestue Grape Selections AS
Besøksadresse: Sinsenveien 45, 0585 Oslo
Postadresse: Postboks 6500 Rodeløkka, 0501 Oslo
Telefon / faks: 22159350 / 22159352
E-postadresse: moestue@moestue.com
Web-adresse: www.moestue.com
etter leverandørens produkter i Apéritif - pollisten.

Moestue Grape Selections AS importerer vin og brennevin med særpreg og kvalitet. Selskapet ble startet i 1996 og er i dag en etablert spesialist på europeiske vin- og brennevinsprodukter. Deres suksess bygger på et unikt utvalg, bred kompetanse og stor entusiasme!
 
Vin med adresse
Vin med adresse er Moestue Grape Selections satsningsområde. Og det gjelder i alle prisklasser. Vin skal uansett pris fortelle hvor den kommer fra, og den skal fortelle det på en mest mulig kompetent og nyansert måte. MGS arbeider med vin som snakker fransk, italiensk, spansk, tysk osv., og i de fleste tilfeller med en umiskjennelig lokal dialekt. De arbeider dessuten med de beste produsentene i sine respektive regioner, produsenter som gjør seg stor flid med å utstyre sin vin med klar og tydelig adresse.
 
Hvorfor er adresse viktig? Vin er en global handelsvare, og det preger både forbruker- og produksjonsleddet. Markedet er fullt av globale vintyper, moderne produsert vin uten merkbare spor av sitt opprinnelsessted. En fatgjæret chardonnay preget av eik og varm frukt kan produseres i en lang rekke land, og det samme kan sies om en fruktdreven og stikkelsesbærpreget sauvignon blanc. En global vinstil lages i dag i store deler av verden, og tilnærmet samme vintyper produseres en lang rekke steder, til dels meget langt fra hverandre. Slik vin har ingen adresse, og den gir ingen varig og sterk opplevelse.
 
Thierry Matrot i Meursault lager meursault fra ulike vinmarker, ikke chardonnay fra Burgund. Fattoria Selvapiana i Chianti Rufina produserer vin og olje med et så umiskjennelig særpreg at de fremkaller et klart og tydelig bilde på netthinnen av et sted og et landskap. Vin som makter å fremkalle et landskap eller kanskje et minneverdig måltid i en toscansk landsby angir sitt opprinnelsested med stor styrke. Vin med adresse er derfor god vin. Hvorfor? Fordi den gir noe mer - en reise i sinnet.
 
Moestue Grape Selections ønsker å tilby best mulige vinopplevelser i hver prisklasse med tydligst mulig adresse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her