Moestue Grape Selections AS

Redaksjonen
18 Mars 2003 - 09:26

Navn: Moestue Grape Selections AS
Besøksadresse: Sinsenveien 45, 0585 Oslo
Postadresse: Postboks 6500 Rodeløkka, 0501 Oslo
Telefon / faks: 22159350 / 22159352
E-postadresse: moestue@moestue.com
Web-adresse: www.moestue.com
etter leverandørens produkter i Apéritif - pollisten.

Moestue Grape Selections AS importerer vin og brennevin med særpreg og kvalitet. Selskapet ble startet i 1996 og er i dag en etablert spesialist på europeiske vin- og brennevinsprodukter. Deres suksess bygger på et unikt utvalg, bred kompetanse og stor entusiasme!
 
Vin med adresse
Vin med adresse er Moestue Grape Selections satsningsområde. Og det gjelder i alle prisklasser. Vin skal uansett pris fortelle hvor den kommer fra, og den skal fortelle det på en mest mulig kompetent og nyansert måte. MGS arbeider med vin som snakker fransk, italiensk, spansk, tysk osv., og i de fleste tilfeller med en umiskjennelig lokal dialekt. De arbeider dessuten med de beste produsentene i sine respektive regioner, produsenter som gjør seg stor flid med å utstyre sin vin med klar og tydelig adresse.
 
Hvorfor er adresse viktig? Vin er en global handelsvare, og det preger både forbruker- og produksjonsleddet. Markedet er fullt av globale vintyper, moderne produsert vin uten merkbare spor av sitt opprinnelsessted. En fatgjæret chardonnay preget av eik og varm frukt kan produseres i en lang rekke land, og det samme kan sies om en fruktdreven og stikkelsesbærpreget sauvignon blanc. En global vinstil lages i dag i store deler av verden, og tilnærmet samme vintyper produseres en lang rekke steder, til dels meget langt fra hverandre. Slik vin har ingen adresse, og den gir ingen varig og sterk opplevelse.
 
Thierry Matrot i Meursault lager meursault fra ulike vinmarker, ikke chardonnay fra Burgund. Fattoria Selvapiana i Chianti Rufina produserer vin og olje med et så umiskjennelig særpreg at de fremkaller et klart og tydelig bilde på netthinnen av et sted og et landskap. Vin som makter å fremkalle et landskap eller kanskje et minneverdig måltid i en toscansk landsby angir sitt opprinnelsested med stor styrke. Vin med adresse er derfor god vin. Hvorfor? Fordi den gir noe mer - en reise i sinnet.
 
Moestue Grape Selections ønsker å tilby best mulige vinopplevelser i hver prisklasse med tydligst mulig adresse.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her