Miks på Big Horn

Skal du jobbe på kjøkkenet til Big Horn i Larvik bør du være god til å kommunisere med kroppsspråk.
Redaksjonen
30 Januar 2008 - 09:00

På kjøkkenet i biffrestauranten er det nemlig mange utfordringer. Bare en av restaurantens åtte ansatte kommer fra Norge. Til sammen er sju nasjonaliteter representert her.
 
Men i følge de ansatte klarer de seg godt. De snakker engelsk og peker. En som jobber på kjøkkenet er russeren Porat.
 
Nytt liv
Han mener at han takler språkutfordringene.
 
Han kom til Norge for å starte ett nytt liv i et nytt land. Til nå trives han godt og skryter av tålmodigheten til kollegene sine.
 
Bra team
- De hjelper meg til å forstå. Vi er et bra team, sier han. Han har funnet sin plass blant gjengen på Big Horn, skriver Østlandets Blad.
 
Når maten er klar skal det serveres. En av dem som gjør den jobben er svenske Robert Bergkvist.
 
Sammen med blant andre Kjetil Woo Ram Berg bringer han maten fra kjøkken til spisebord. Woo Ram Berg er opprinnelig fra Sør-Korea, men ble adoptert til Norge da han var halvannet år gammel.
 
Bra miljø
Arbeidsmiljøet på Big Horn er det beste han noen gang har opplevd.
 
- Vi har en lett tone, og kjenner hverandre godt. Det er morsomt å jobbe her, sier han.
 
Woo Ram Berg har studert sammen med Kim André Hylland. Han er halvt portugiser og jobber som restaurantsjef på Big Horn. Begge har fagbrev som servitører.
 
Stolt leder
Daglig leder Tony Medeiros er stolt av personalet sitt. I september ble restauranten kåret til «Årets beste Big Horn».
 
- Det er takket være de ansatte vi fikk den tittelen. De er et godt maskineri, sier Medeiros.

Han er opprinnelig fra Azorene, og endte opp i Norge på grunn av kjærligheten. Siden 1986 har han bodd i Larvik.

- Det er ikke farlig å ansette folk fra andre land, det er tvert om veldig positivt. Rent faglig er det også bra, vi lærer av hverandre og plukker det beste fra alle sammen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg
Dagens rett

Slik lager du en rimelig festmiddag til årets første helg

Torsk er en sikker vinner fra fiskedisk eller fryseboks. Når den får følge av en smaksrik "paella" basert på det du har i kjøleskapet, er seieren sikret.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester
Sniktitt på januarnyhetene

Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

De første 700 vinene blant januarnyhetene er testet, og det lover godt for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til taco
Mat og vin i kombinasjon
Vin til taco

Slik velger du vin til taco

Fredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag er det barna som bestemmer middagen
Dagens rett
Enkel pølserett med bacon og ost

I dag er det barna som bestemmer middagen

Pølser er raskt å lage - her har klassikeren med potetmos fått en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne
Dagens rett

Årets første søndag fortjener en varmende suppe som denne

Du kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her