Michelin-kokker åpner restaurant

Terje Ness og Rune Pal går sammen i Nobels Fredssenter.
Redaksjonen
04 Juni 2010 - 13:50

De driver allerede Oro, Brasserie Blanche, Cru og Haga. Nå skal to av Norges beste kokker åpne ny restaurant i Nobels Fredssenter i Oslo.

Restauranten med det treffende navnet Alfred åpner fredag 11. juni med uteservering utenfor lokalene hvor Pascal har holdt til i fem år, skriver Aftenposten Aften.

Etter det starter arbeidet med en liten gourmetavdeling. Alfred street gourmet, utenfor senteret med plass til 35 personer. Fra 20. juni blir det tykke hvite duker, pergola og servering av 3,5 og 7-retter som på Oro restaurant. I slutten av august er arbeidet med restauranten innendørs ferdig.

- Menyen skal følge årstidene og utstillinger på Fredssenteret. Gjestene vil få tips, råd og sitater fra fredsprisvinnere. Nå pågår det en utstilling med alle fredsprisvinnerne, og i forbindelse med fotball-VM lager vi favorittrettene til de fire afrikanske vinnerne. Så autentisk som mulig, opplyser Pal.

Ness og Pal understreker at de er ekstremt skeptiske til å åpne nye steder, og alltid tenker "worst case scenario".
- Er vi virkelig nødt til å gjøre dette? Fredssenteret passet godt inn sammen med de andre stedene vi driver. Blanche og Oro er stille om sommeren, mens Haga og Alfred er fine sommersteder. Vi får dermed til en jevnere drift, forklarer Ness.

Det er knallhard konkurranse i området rundt Aker Brygge, men parhestene frykter ikke for Alfred.
- Vårt sted kommer først hvis du skal ned på Aker Brygge. Det er - på dette området folk samler seg, sier Ness til Aften.
- Vi må skape vårt eget konsept og gjøre det spennende for folk. Mange barn - er innom fredssenteret og vi må gi dem god mat, avslutter Pal.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her