Menn drikker fortsatt mest

Unge menn drikker fortsatt oftere og mer enn unge kvinner.
03 Oktober 2011 - 17:00

Det viser en ny studie fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS). Tallene ble offentliggjort fredag, skriver ANB.

26 prosent av mennene har drukket mer enn 21 alkoholenheter siste måned, mens 18 prosent av kvinnene har gjort det samme, viser undersøkelsen. Den omfatter nær 5.000 personer i alderen 18 til 30 år.

-Ting har tydet på at forskjellen mellom kjønnene har blitt mindre. Disse tallene viser imidlertid at det fremdeles er store kjønnsforskjeller, sier SIRUS-forsker Anne Line Bretteville-Jensen, som står bak studien.

10 prosent av mennene og 4 prosent av kvinnene har vært beruset mer enn 25 ganger siste halvår, viser studien.

- Det betyr at en av ti menn er fulle minst en gang i uka.

For mennene kommer hoveddelene av alkoholinntaket fra øl (62 prosent). Kvinner drikker like mye vin som øl (omkring 35 prosent for begge drikkesortene). Av unge kvinners alkoholkonsum kommer en betydelig høyere andel fra vin, rusbrus og cider enn for unge menn. En noe høyere andel av unge menns alkoholkonsum kommer fra brennevin enn hva gjelder kvinnene (henholdsvis 20 og 18 prosent).

Det er den yngste aldersgruppen (18 til 21 år) som oppgir det høyeste alkoholforbruket, med 5,6 liter i året.

Den eldste gruppen (26-30-åringer) har et beregnet årlig forbruk på 4,7 liter alkohol.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt
Dagens rett
Ostegratinert torsk og grønnsaker i form

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt

Fisk som bakes i form har en lei tendens til å appellere bredt. Spesielt om det er et lag av ost på toppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her