Mener kommunen stjeler kunder

Cateringfirmaer i Fredrikstad mener kommunen stjeler kunder fra dem.
Redaksjonen
25 Februar 2008 - 09:00

Firmaene mener blant annet at kommunen har driftsfordeler. Men kommunens kjøkkensjef, Ronny Kløvfjell, sier at det meste av cateringmaten på kjøkkenet går til internt bruk. Han anslår at overskudd ved salg ikke er over 300 000 kroner.
 
- Regnestykket kan deles i to. Den ene delen går til internt bruk og til folk som betaler moms. Det betyr at rundt 900 000 kroner i omsetning går ut av vår virksomhet, sier han til Fredrikstad Blad.
 
Events
Kløvfjell forteller at kommunen i fjor blant annet serverte mat til en konsert med Elton John. Bare dette beløpet var på 120 000 kroner.
 
- Det tror jeg ingen firmaer i byen hadde maktet. Likeså har vi ved et tilfelle servet Båthusteatret. Vi snakker om store og krevende events, påpeker Kløvfjell.
 
Han er også nøye med å understreke at matleveransene selges til markedspris.
 
Ikke reklamert
- Vi har ikke reklamert for vårt kjøkken. Men over tid har det ballet på seg. Det er ofte vi sier nei til folk. Vi har ikke kapasitet. Og det har aldri vært et mål for oss å satse på catering. Jeg ser ikke noe konkurransefortrinn hos oss. Vi tar oss godt betalt, og jeg tror det handler om kvalitet og leveringsdyktighet. Vi kjøper inn råvarer for rundt 15 millioner i året, og har 44 årsverk fordelt på 14 steder i kommunen. En annen side er at vi lærer når vi leverer cateringmat. Det kan vi ta med oss inn i den daglige biten. Vi har fortsatt mest fokus på å levere god mat til de faste brukerne i kommunen, sier han.
 
Overskudd ikke målet
Kløvfjell er opptatt av å få mest mulig ut av pengene, og jobber for å holde budsjettene.
 
- Målet for kjøkkentjenesten er ikke å levere et overskudd. Jeg føler at det i denne saken har dukket opp en del misforståelser. Vi er effektive og makter å gjøre en del mat ferdig i ledige stunder, sier kokken.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her