Mattilynet stengte ni sushirestauranter

Bare fire av 46 bestod Mattilsynets hygienesjekk i Oslo.
09 September 2011 - 15:25

I tillegg til pålegg om stenging til ni av de 46 restaurantene, fikk 31 varsel om tiltak, skriver nrk.no.

Bare fire steder bestod tilsynet uten annet enn veiledning, opplyser Mattilsynet. De fire er Japoniis Sushi i Vækerøveien, Japo Sushi i Frognerveien, Mini Sushi på Carl Berners plass og Sakana Sushi i Prinsens gate.

Oslo har rundt 150 restauranter som serverer sushi. Alle kan vente seg besøk fra Mattilsynet.

- Mattilsynet vil fortsette å føre tilsyn med sushibransjen, og vi håper at kunnskapen om sushi blir bedre når vi har fokus på dette området, sier seksjonssjef Gry Marianne Holmbakken.

Ifølge NRK.no måtte disse restaurantene stenge dørene etter inspeksjonen:
Nippon Sushi i Sørkedalsveien 5B (Åpnet igjen)
Volvat Cafe Godbit Nguyen i Sørkedalsveien 3C (Åpnet igjen)
Nori Sushi Bar i Sandstuvn. 52 (Åpnet igjen)
Star Sushi St. Hanshaugen i Waldemar Thranes gate 25
Torshov sushi i Vogtsgt. 39 (Åpnet igjen)
Storgaten Lunsjbar på Jernbanetorget 1 (Østbanehallen)
Grefsenhjørnet kiosk i Grefsenveien 107
Sushi Huset på Sæter i Ekebergveien 235
Briskeby Sushi i Niels Juels gate 51A (Åpnet igjen)

NRK har i tillegg offentliggjort listen over alle restaurantene som har fått anmerkning.

I kontrollen ble det avdekket dårlige rutiner for håndvask og renhold, i tillegg til manglende kunnskap rundt innfrysing av fisk og behandling av ris som brukes til sushi.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her