Festmat til 12 personer
Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 25. og fredag 26. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.
Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.
350 sider med mat
Det 16. Norgesmesterskapet i Kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesters Landsforening, med Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal som teknisk arrangør og tilrettelegger.
Finalistene ble i år valgt ut blant 36 kandidater basert på innsendte menyforslag. Uttaksjuryen på 5 medlemmer har bladd seg gjennom 350 sider med oppskrifter og råvarelister. Det rapporteres om et utrolig rikt spekter av tilberedningsmetoder, kreativitet og spennende kombinasjoner.
Uttaksjuryen har bestått av følgende personer:
• Morten Schakenda, tidligere landslagskokk, Bakeriet i Lom
• Pål Hjelmås Johansen, kjøkkensjef, Rica Parken Hotell Sandefjord
• Steinar Lindstrøm, faglærer, Øyrane VGS Førde
• Kjell Arne Jonsæther, kjøkkensjef, egen cateringbedrift i Oslo
• Stine Aaby, kjøkkensjef, To små kokker, Drammen
NM i Kokkekunst arrangeres torsdag 25. og fredag 26. august. Her er de 12 utvalgte kvinner og menn:
● Bjørn Cameron Alexander fra Oslo, oppvokst i Frogn/Drøbak (Akershus)
Jobber på Flavours, Oslo. Regjerende Norgesmester (vant 2004)
● Jørn Andrè Dahl fra Leirsund (Sørum), oppvokst i Oslo
Jobber på Nannestad VGS. Tidligere NM-deltager
● Kari Innerå fra Harstad. Jobber på Gastronomisk Institutt, Stavanger
Tidligere NM-deltager
● Siv Hilde Lillehaug fra Henningsvær (Lofoten), oppvokst i Vågan (Nordland)
Jobber på Finnholmen Brygge, Henningsvær. Tidligere NM-deltager
● Anders Isager fra Stavanger, oppvokst i Bergen
Jobber hos Bølgen & Moi, Stavanger
● Jens Tore Ø. Mandal fra Trondheim, oppvokst i Steinkjer
Jobber på Rica Nidelven, Trondheim
● Anders Jørgensen fra Oslo, oppvokst i Honningsvåg (Finnmark)
på Restaurant Victor, Oslo
● Geir Magnus Svae fra Vikersund, oppvokst i Lardal (Vestfold)
Jobber på Tyrifjorden Hotell, Vikersund. Tidligere NM deltager
● Anders Sjøblom fra Oslo, oppvokst i Lierne (Nord-Trønderlag)
Jobber på Restaurant Ylajali, Oslo
● Willy Solvang fra Ålesund, oppvokst i Sande (Vestfold)
Jobber på Cavatelli Mat & Vinhus, Ålesund
● Erling Stenersen Sundal fra Oslo, oppvokst i Herøy (Møre og Romsdal)
Jobber på Flavours, Oslo. Tidligere NM vinner
● Tommy R. Raanti fra Stavanger, oppvokst i Drammen
Jobber på Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger