Matkunstnere klar for Ålesund

De 12 finalistene til årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er nå klare. Finalistene kommer fra hele landet, fra Honningsvåg i nord til Stavanger i sør. Norgesmesteren kåres under Den Norske Matfestivalen som arrangeres i Ålesund i tiden 24.-28. august.
Redaksjonen
31 Mai 2005 - 01:00

Festmat til 12 personer
Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 25. og fredag 26. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.

350 sider med mat
Det 16. Norgesmesterskapet i Kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesters Landsforening, med Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal som teknisk arrangør og tilrettelegger.

Finalistene ble i år valgt ut blant 36 kandidater basert på innsendte menyforslag. Uttaksjuryen på 5 medlemmer har bladd seg gjennom 350 sider med oppskrifter og råvarelister. Det rapporteres om et utrolig rikt spekter av tilberedningsmetoder, kreativitet og spennende kombinasjoner.

Uttaksjuryen har bestått av følgende personer:
Morten Schakenda, tidligere landslagskokk, Bakeriet i Lom
Pål Hjelmås Johansen, kjøkkensjef, Rica Parken Hotell Sandefjord
Steinar Lindstrøm, faglærer, Øyrane VGS Førde
Kjell Arne Jonsæther, kjøkkensjef, egen cateringbedrift i Oslo
Stine Aaby, kjøkkensjef, To små kokker, Drammen

NM i Kokkekunst arrangeres torsdag 25. og fredag 26. august. Her er de 12 utvalgte kvinner og menn:
Bjørn Cameron Alexander fra Oslo, oppvokst i Frogn/Drøbak (Akershus)
Jobber på Flavours, Oslo. Regjerende Norgesmester (vant 2004)

Jørn Andrè Dahl fra Leirsund (Sørum), oppvokst i Oslo
Jobber på Nannestad VGS. Tidligere NM-deltager

Kari Innerå fra Harstad. Jobber på Gastronomisk Institutt, Stavanger
Tidligere NM-deltager

Siv Hilde Lillehaug fra Henningsvær (Lofoten), oppvokst i Vågan (Nordland)
Jobber på Finnholmen Brygge, Henningsvær. Tidligere NM-deltager

Anders Isager fra Stavanger, oppvokst i Bergen
Jobber hos Bølgen & Moi, Stavanger

Jens Tore Ø. Mandal fra Trondheim, oppvokst i Steinkjer
Jobber på Rica Nidelven, Trondheim

Anders Jørgensen fra Oslo, oppvokst i Honningsvåg (Finnmark)
på Restaurant Victor, Oslo

Geir Magnus Svae fra Vikersund, oppvokst i Lardal (Vestfold)
Jobber på Tyrifjorden Hotell, Vikersund. Tidligere NM deltager

Anders Sjøblom fra Oslo, oppvokst i Lierne (Nord-Trønderlag)
Jobber på Restaurant Ylajali, Oslo

Willy Solvang fra Ålesund, oppvokst i Sande (Vestfold)
Jobber på Cavatelli Mat & Vinhus, Ålesund

Erling Stenersen Sundal fra Oslo, oppvokst i Herøy (Møre og Romsdal)
Jobber på Flavours, Oslo. Tidligere NM vinner

Tommy R. Raanti fra Stavanger, oppvokst i Drammen
Jobber på Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her