Utdelingen fant sted i Mills DAs lokaler på Grünerløkka 14. januar.
Som husøkonom og diverse annet i Margarincentralen siden 60-tallet, og med utallige kokebokutgivelser bak seg, har Kongsten «tatt et stort samfunnsansvar for å utøve folkeopplysning rundt matglede og riktig kosthold», forteller begrunnelsen for tildelingen.
– Dagen i dag har vært preget av mange inntrykk, og jeg er beæret over å ha mottatt en så flott medalje, sier Liv Gregersen Kongsten.
Liv Gregersen Kongsten har først og fremst viet sitt yrkesaktive liv til kommunikasjon og opplæring knyttet til riktig kosthold og ernæring.
Ved Margarincentralens Husmortjeneste ledet hun kurs innen mat og ernæring for tusener av deltakere på 60- og 70-tallet. Pizzakurs var blant annet ett av mange populære tilbud.
I løpet av 40 år i matopplysningens tjeneste var hun også aktiv med undervisning i videregående skoler og høyskoler i hele landet. Tusenvis av elever og studenter har fått kunnskap om matglede og kosthold.
Espelid Hovigs medhjelper
Gregersen Kongsten var også sentral i kulisssene da Ingrid Espelid Hovig oppdro det norske folk i ernæring på NRK.