Italias vinøse mangfold er tilnærmet uendelig. Intet annet land i verden kan vise til en tilsvarende rikdom i druetyper, jordsmonn, mikroklimaer og vinifikasjonsmetoder. Alle Italias 20 fylker produserer verdensberømte viner, og fra Etna i sør til Südtirol i nord skapes det legendariske super-viner, i alle priskategorier. Italias mangfold kan dog være utrolig forvirrende - men er likevel fascinerende, og sterkt nytelsesorientert.
For italienerne setter livsnytelsen i sentrum. På bordet, i glasset, i livet.
I denne seansen foretar vi en vinøs reise Italia rundt. Reisen akkompagneres av seks vinøse eksempler på hvordan dette langstrakte landet viser seg fra sine forskjellige vinøse sider - med utgangspunkt i stikkord som mangfold, historie, kvalitet, og selvsagt; nytelse!
Underveis vil det bli gitt grunnleggende innføring i hva dette stoffet vin egentlig er, hvorfor vi elsker det og hvordan vi behandler det, og ikke minst; noen svar på mange av de spørsmålene man har hva angår vin generelt - og Italia spesielt.
MENY * Canneloni ai Crustacei Skalldyrcanneloni ** Filetto di vitello con salsa al tartufo Indrefilet av kalv med soltørket tomat, spisskål og soppstuing i filodeig, trøffelsaus og pannestekte urtepoteter *** Tiramisu * VIN-MENY * Prosecco di Valdobbiadene Col Bertaldo Maschio ** La Segreta Bianco 2003 Planeta *** Soave Classico San Michele 2003 Ca'Rugate **** Rosaura Beneventano Rosato 2003 Feudi di San Gregorio ***** Beneventano Rosso Vigna Ottieri 2003 Feudi di San Gregorio ****** Cabernet Sauvignon 2003 Villa Chiopris |
Arrangementet er nå avholdt
Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.