Mange godbiter til deg

Høstens program byr på mange godbiter som blant annet NM i østersåpning, chablis, vinsmakinger, mat og vin, drinkkurs, jentenes vinsmaking og mye mer.
Redaksjonen
03 Juli 2002 - 12:02

Noen av høstens arrangementer i Apéritifs regi er allerede tidsfestet. Vi gir deg her mulighet til å allerede nå sette av tid i dagboka. Utfyllende informasjon og påmeldingsskjemaer vil bli lagt ut på våre sider så snart de er klare.

Nedenfor finner du noen av arrangementene vi gjennomfører i høst:

27. august - Domaine Laroche: Chablis og Sør-Frankrike
Vi får besøk av den velrenommerte chablisprodusenten Laroche. Deres vintradisjoner er datert så langt tilbake som 1850. Michel Laroche mener lidenskapelig at den beste vinen bare kan bli laget ved bruk av de beste druene som finnes. Til tross for sin rike arv i Chablis, ble vinmakeren Michel Laroche naturlig nok tiltrukket av utfordringen i andre vinområder - som det rike lappeteppet av klima og jordsmonn hvilket er tilgjengelig i Sør- Frankrike. Vi smaker oss gjennom hele 10 viner fra disse to regionene denne kvelden.
Les mer her:

1. september - NM i østersåpning
Den 1. september går NM i østersåpning av stabelen, denne gang i hagen på Madserud gård. Bli med å heie frem landets kokker med ambisjoner om å reiser til VM i Irland for å representere Norge. Det blir en stor østersfest med show og moro.
Les mer her:

I fjor var det Olav Nilsson fra Grand Café i Oslo som gikk til topps i NM i østersåpning. Med et rekordgodt resultat på 2,12 minutter var seieren i boks. Deretter gikk turen til VM i Irland hvor han ble nummer 7.

17. september - Sherrysmaking med Gonzales Byass
Gonzales Byass, produsenten som står bak verdens mest solgte fino sherry, Tio Pepe, tar oss denne kvelden med på en smaking av et utvalg sherryer. Tio Pepe fikk i fjor en velfortjent ansiktsløftning som tydelig signaliserer at den er en bordvin, i motsetning til aperitiffvin som har vært den primære oppgaven i hele dens karriere. Sherry er en god partner til både aperitif, ren kos eller til mat. Bli med og oppdag vinene fra Andaluzia Sør i Spania!

Følg regelmessig med på Apéritifs sider for nærmere informasjon om seminarer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her