Månedens leverandør oktober 2001

Månedens leverandør for oktober er et av de nye spennende selskapene som etablerte seg etter at det ble åpnet for private importører i 1996. Vinarius har i 4 år vært en stabil leverandør av kvalitetsviner til det norske markedet.
Redaksjonen
24 Oktober 2001 - 02:00

Vinarius ble stiftet i april 1997 av Ivar B. Bentzen og Jørn H. Abrahamsen. Deres lange erfaring i vin og brennevinsbransjen er nok en medvirkende årsak til at Vinarius så vidt raskt fikk etablert seg med en rekke produkter i det norske markedet.

Som navnet tilsier, (Vinarius betyr vinhandler på latin), er hovedvekten lagt på vin fra hele verden. I løpet av sin relativt korte historie har importøren bygget opp en bred portefølje av kvalitetsleverandører fra Europa, Sør Afrika, Australia og Sør-Amerika. De satser også på bredde når det gjelder kvalitet, fra de prisgunstige volumvinene til de prestisjefylte viner i begrenset mengde og høyere prisklasser. Med andre ord; noe for enhver smak og lommebok. Et ønske om å kontinuerlig ha en god kombinasjon av volumprodukter og nisje-/spesialprodukter i porteføljen er det overordnede mål.

Vinarius ønsker å ta en aktiv rolle for å utvikle vinkulturen i Norge blant annet ved å introdusere viner fra produsenter eller områder som selskapet mener norske konsumenter bør bli kjent med. Ved å introdusere flotte og typeriktige viner, slik som Trenel Fils, har Vinarius for eksempel vært med på å revitalisere Beaujolaismarkedet i Norge

Etter å ha bygget opp selskapet og porteføljen ønsker Vinarius å øke sin fokus på HoReCa markedet i tiden fremover. Selskapet har i dag 4 ansatte og er i ferd med å styrke teamet ytterligere. I løpet av oktober 2001 vil www.vinarius.no være aktiv.

Vinarius kjøper lager- og andre logistikktjenester fra VSD Logistics og hele produktspekteret er tilgjengelig gjennom Vinmonopolet og storhusholdningsgrossister over hele landet.

Av Vinarius mange leverandører er nok Barone Ricasoli (Brolio) den mest kjente, men mange kjenner nok også til flere av disse leverandørene:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her