Mandag 29. oktober 2001 - Bli med og smak skotsk whisky i toppklasse

Salt, sjø, torv, friskt og komplekst; det er whisky fra Skottland - og single malt på sitt beste, med karakterer av Skottlands forskjellige regioner det dreier seg om. Og også hva vi byr deg på når vi denne kvelden skal gi deg en helt spesiell opplevelse;
Redaksjonen
21 September 2001 - 11:00

"To make our whisky of such
                                QUALITY
    that nothing in the market shall come before it"
                                          Alexander Walker

Denne oktoberkvelden skal du få smake den verdenskjente Johnnie Walker Black Label. Og ikke bare den, men også de whiskyer den er bygd opp av;
-Cameron Brig Single Grain Scotch Whisky fra området Lowlands
-Cardhu Single Malt fra området Speyside
-Talisker Single Malt fra Isle of Skye i området Highlands
-Lagavulin Single Malt fra området/øys Islay

Fortryllelsen ved en blended whisky er at den utfyller spekteret av motsetninger -myk og skarp, søt og torvaktig -og skaper en vidunderlig kompleks smak som ingen single malt kan måle seg med.
Som på en malers palett, bidrar hver enkelt single malt med et særpreget fargestrøk og struktur til lerretet. Hvert element skaper et utrolig rikt og detaljert maleri som uttrykker sin egen unike historie.

Bli med Chris Maile, whisky ambassador, på en reise rundt i de whiskyproduserende regionene i Skottland. Du vil få erfare de forskjellige karaktertrekkene ved hver regions whisky som bidrar til å skape verdens ledende deluxe blended whisky - Johnnie Walker Black Label.

OBS! Seminaret er avholdt.

NB! Foredraget vil bli holdt på norsk.

Dato: 29. oktober 2001
Klokkeslett: 19.30 til ca. 22.00
Sted: Hotel Continental, Oslo
Pris: 350 inkl. mva.

I kveld skal vi treffe en skotsk visjonær, en oppfinner om du vil. En person som så og tok muligheter, og som viet livet sitt til å forbedre og perfeksjonere sin lidenskap ...blended whisky.
Vi skal få møte Johnnie Walker og hans inspirerende blanding. Vi skal foreta en reise i hans fotspor som fortsetter helt frem til våre dager. Og i beste skotske tradisjon skal vi virkelig hygge oss på veien...!

Underveis vil vi få et innblikk i utviklingen av Johnnie Walker Black Label fra tiden hvor den var det første globale varemerke, frem til dagens status som med Jim Murrays ord uttrykkes som følger: "The Savoy, the Everest of deluxe whiskies".
Vi vil ta en imaginær spasertur gjennom Johns land mens vi smaker hva han smakte og lukter hva han luktet da han bragte aromaer fra land og sjø sammen i sin fortryllende blanding.

Vi begynner turen ved Cameron Brig i regionen the Lowlands, og benytter her anledningen til å smake på en whisky som sjelden havner på flaske, Single Grain Scotch Whisky. Den søte lette smaken av Cameron Brig whisky danner det perfekte utgangspunkt, et bakteppe om du vil, for de forskjellige egenartede single malts som vi vil treffe på gjennom resten av reisen vår.

Når vi nå beveger oss nordover til regionen Speyside, den mest produktive whisky regionen i verden, legger vi veien innom Cardhu-destilleriet.

Denne berømte single malt representerer det mest betydingsfulle aspektet i Johnnie Walker Black Label. Faktisk hadde Alexander Walker så sterke følelser for Cardhu at han kjøpte hele destilleriet i 1893 for å sikre kvaliteten og tilgangen på forsyninger. Denne whiskyen er viden kjent for sin silkebløte og maltaktige søthet.

Vårt neste stopp på veien ligger vestover til Talisker-destilleriet på den ville og forblåste øya Isle of Skye. Denne single malt innehar hele sjelen til denne berglendte stormfulle øya.

Taliskers aroma gir gjenklang i ganen. Smaken er først søt og avrundes med en tørr torvaktig røksmak.

Reisen går derfra videre sørover til øya Islay, Skottlands whisky-øy. Whiskyen fra denne øya er kjent for sin intense røyksmak som henger lenge i ganen. Vi skal smake på Lagavulin, og dens dype torvaktige aroma og lange røykfulle avrunding.

Fortryllelsen ved en blended whisky er at den utfyller spekteret av motsetninger -myk og skarp, søt og torvaktig -og skaper en vidunderlig kompleks smak som ingen single malt kan måle seg med.
Som på en malers palett, bidrar hver enkelt single malt med et særpreget fargestrøk og struktur til lerretet. Hvert element skaper et utrolig rikt og detaljert maleri som uttrykker sin egen unike historie.
Våre reise ender her, med høydepunktet i blanderens kunstverk, Johnnie Walker Black Label.
Du kan selv oppdage den overraskende dybden, tvetydigheten og variasjonene som gjør nytelsen av Johnnie Walker Black Label til en magisk opplevelse.

OBS! Seminaret er avholdt.

NB! Foredraget vil bli holdt på norsk.

Dato: 29. oktober 2001
Klokkeslett: 19.30 til ca. 22.00
Sted: Hotel Continental, Oslo
Pris: 350 inkl. mva.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk betalingen med 291001. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av mindre enn åtte dager før smaking refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her