Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Den nye eierkonstellasjonen bak Maeemo skal sikre at bedriften står sterkere finansielt og administrativt og dermed lettere kan nå sine høye gastronomiske ambisjoner.
Redaksjonen
12 Desember 2014 - 11:41

Det koster å drive restaurant på Michelin-nivå. Forventingene øker i takt med antall stjerner. Derfor har Maaemo-gründerne foretatt en rettet aksjeemisjon som Bjørn Tore Furset har signert.

Fokus på det kreative

Furset sitter dermed på 50 prosent av aksjene og går inn i restaurantbedriftens styre.

– Dette samarbeidet er et naturlig neste steg for å oppfylle vår ambisjon om å bli en av verdens ledende restauranter. Det vil gi meg en sterk plattform for å videreutvikle og foredle vår gastronomiske identitet, forklarer Maaemos kjøkkensjef og medeier, Esben Holmboe Bang som mener avtalen aktiverer betydelige synergier for begge parter:

– For Maaemo er dette en positiv investering i fremtiden av restauranten. Det gir betydelige administrative ressurser som vil gi meg og restaurantsjef og medeier Pontus Dahlström mer tid til å fokusere på de kreative aspektene av virksomheten.

Maaemo åpnet sine dører i 2010 og fra første hele driftsår i 2011 til 2013 ble omsetningen mer enn doblet uten at det ga pluss. Og det til tross for (eller kanskje på grunn av) at restauranten fikk to Michelin-stjerner i ett jafs i 2012. Akkumulert underskudd er likevel ikke mer enn en drøy million.

Les mer om Maaemos gastronomiske filosofi

Med flere restauranter i sin gruppe, er Bjørn Tore Furset Norges ledende entreprenør i restaurantbransjen. Han vil tilføre lang og solid erfaring, samt bidra med ny og spennende kunnskap til Maaemo.

Imponert

For Bjørn Tore Furset er Maaemo et flott tilskudd til de eksisterende restaurantene i sin portefølje, som alle har hver sin individuelle identitet og egenart.

– Jeg har stor respekt for Esben og Pontus, og jobben de har gjort for å få Maaemo dit det er i dag. Maaemo har etablert seg blant de beste restaurantene i Skandinavia, og har en entusiasme, energi og kunnskap som jeg virkelig er imponert over. 

Les mer om Bjørn Tore Fursets filosofi

Fursetgruppen er en restaurantgruppe med individuelle konsepter, der hver restaurant har sitt særpreg og kvalitet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her