Gratis onlinekurs om øl

Lær om folkets favorittøl, pilsen - helt gratis

Lær om folkets favorittøl, pilsen - helt gratis

I en tid der sosialt samvær har vært så godt som forbudt, er det lite som er bedre å bruke tiden på enn å tilegne seg ny lærdom. I samarbeid med Sentralen har vi derfor laget et ølkurs dere kan fornøye dere med - helt gratis.
Maya Borrevik
09 April 2021 - 09:04

For tiden er vi for det meste å finne ute på tur, eller hjemme i egen stue. Restauranter og utesteder har vært stengt i det som føles som en evighet, og øl og vin inntas kun i eget hjem. For at folk skal få mest mulig ut av tiden innenfor hjemmets fire vegger, har Sentralen i Oslo laget en serie videokurs de tilbyr uten kostnader. Vi har slått oss sammen med dem og satt vår ølspesialist Julie Amundsen til å holde et lite kurs om nordmenns mest populære ølstil, nemlig pilsen.

Pils er noe det drikkes mangfoldige liter av årlig, men det er gjerne ikke så mange som vet at det også innen denne stilen finnes variasjoner. Blant de vanligste finner man tysk pils og tsjekkisk pils, og det er disse typene Julie tar for seg i dette minikurset. På et kvarter vi du lære om forskjeller innen smak og aroma, hvilken type mat som best passer til de ulike typene, og ikke minst om hva som er forskjellene mellom håndverkspils og industripils.

Pilstypene som gjennomgås på kurset finner du nedenfor.

Her får du tilgang til kurset.

Julie2.jpg [369.24 KB]

Dersom dette kurset gir mersmak og du ønsker å lære om andre populære ølstiler, anbefaler vi å prøve vårt andre online ølkurs Smak og lær om fantastisk gode øl. Er du mer interessert i musserende eller drinker, ikke fortvil! Ta en titt her og finn det kurset som passer for deg. Før du vet ordet av det, vil du være en kløpper på å lage ginbaserte drinker!

  • Produsent:
    Kinn Bryggeri AS
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Norge Norge
    Område:
    Vestland
    Pris:
    79.90 kr
    Varenummer:
    11925001
    88 POENG
    Kinn Eksport
  • Produsent:
    Pivovary Staropramen
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.50l
    Land
    Tsjekkia Tsjekkia
    Område:
    Øvrige
    Pris:
    43.90 kr
    Varenummer:
    11987002
    86 POENG
    Staropramen
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her