For tiden er vi for det meste å finne ute på tur, eller hjemme i egen stue. Restauranter og utesteder har vært stengt i det som føles som en evighet, og øl og vin inntas kun i eget hjem. For at folk skal få mest mulig ut av tiden innenfor hjemmets fire vegger, har Sentralen i Oslo laget en serie videokurs de tilbyr uten kostnader. Vi har slått oss sammen med dem og satt vår ølspesialist Julie Amundsen til å holde et lite kurs om nordmenns mest populære ølstil, nemlig pilsen.
Pils er noe det drikkes mangfoldige liter av årlig, men det er gjerne ikke så mange som vet at det også innen denne stilen finnes variasjoner. Blant de vanligste finner man tysk pils og tsjekkisk pils, og det er disse typene Julie tar for seg i dette minikurset. På et kvarter vi du lære om forskjeller innen smak og aroma, hvilken type mat som best passer til de ulike typene, og ikke minst om hva som er forskjellene mellom håndverkspils og industripils.
Pilstypene som gjennomgås på kurset finner du nedenfor.
Her får du tilgang til kurset.
Dersom dette kurset gir mersmak og du ønsker å lære om andre populære ølstiler, anbefaler vi å prøve vårt andre online ølkurs Smak og lær om fantastisk gode øl. Er du mer interessert i musserende eller drinker, ikke fortvil! Ta en titt her og finn det kurset som passer for deg. Før du vet ordet av det, vil du være en kløpper på å lage ginbaserte drinker!