Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 21. november i Oslo

For kun 395,- får du smake og lære om hvilke viner som passer best til julematen

For kun 395,- får du smake og lære om hvilke viner som passer best til julematen

Denne kvelden får du smake vinproffen Lars Rein-Helliesens favorittdrikker til julematen. Nyt førjulstiden med deilig vin, sider og akevitt i glasset.
26 Oktober 2022 - 09:11

I tiden som kommer deltar mange av oss i flere selskapeligheter – om det er julebord med jobben, selskap med venner og familie, eller julaften hjemme rundt spisebordet. Mulighetene for både gode og dårlige mat- og drikkekombinasjoner er mange, og det er ikke alltid lett å vite hva man skal servere til ribba, eller hvilken vin som får pinnekjøttet til å skinne. Og bør du drikke vin, eller kanskje sider, til rakfisken? Sikkert er det i hvert fall at det ikke alltid være øl, og med mange gode tips fra Lars Rein-Helliesen, er det bare å glede seg til årets mange julemåltider. Lars har lang fartstid i norsk vin- og restaurantbransje og har funnet viner til julematen i mange år. Her kan du virkelig lære litt, samtidig som du får smake nydelige viner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Lars G. Rein-Helliesen

Sammen med karismatiske Lars vil du få smake ulike viner, sider og akevitt, og få forklaringen på hvorfor herlige frisk sider, musserende, nydelige hvite og elegante røde viner er som skapt for de norske juletradisjonene. Lars gir deg alle tipsene om hvilke viner som går perfekt sammen med den tradisjonsrike og flotte julematen og virkelig kan løfte kvaliteten på det norske julebordet.

Etter denne kvelden står du uten tvil bedre rustet til festlighetene som kommer, og har kanskje også fått et tips eller to om hva som bør stå øverst på handlelisten din for Vinmonopolet før jul. 

Ikke gå glipp av denne herlige og lærerike førjulssmakingen. Ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære, eller bare noen du syns trenger det, på en uforglemmelig opplevelse.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Er du en av de som lurer på om du skal bytte ut juleøl med vin i år? Eller har du rett og slett lyst til å imponere under årets juleselskaper? Nå har du muligheten.

Vinliste Julevin.jpg [47.33 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her